Covid-19 salgını nedeni ile kapanan okullarımızın sağlık ve güvenlik önlemleri alınarak tekrardan açılabilmesi için Sendikamız ve Eğitim Bakanlığı teknik ekipleri ile yoğun bir çaba ortaya koyarken, UBP-HP Hükümeti’nin bilimden uzak ‘’sorumsuz’’ kararları yüzünden vaka sayısında çok büyük patlama yaşanmaktadır.

Adamızın kuzeyinde karantinasız girişlere izin verilmesi, sosyal yaşam ve eğlence yerlerinin denetlenmemesi, maske takmanın zorunluluk haline getirilmemesi, hükümet yetkililerinin güven vermeyen çelişkili açıklamaları vaka sayısının kontrolden çıkmasının en önemli sebepleridir. Şu anda Kıbrıs’ın kuzeyinde değişik yerleşim yerlerinde vakalar çıkması, Sağlık Bakanlığı’nın kontrolü kaybettiğinin işaretidir. Yerel vakaların daha da artacağı endişesindeyiz

Okulların açılmasına yönelik Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız ciddi çalışmalar, dünkü vaka artışları ile birlikte ciddi riske girmiştir. Bununla birlikte, Eğitim Bakanlığı ana, I. ve II. Sınıfların 7 Eylül’de oryantasyon eğitimi için okula başlayacaklarını açıklarken, Sağlık Bakanı Sn. Ali Pilli’nin 11 Eylül’de okulların açılması için değerlendirme yapılacağını beyan etmesi, çelişki yarattığı gibi küçücük çocukların ‘’kobay’’ olarak görüldüğünü göstermektedir.

Bilinmelidir ki insan hayatı deney için kullanılamaz ve gelinen durumda çocukların, vakaların patladığı bu günlerde okullara göndermek, geri dönüşü olmayan durumlara neden olabilir. Okulların açılması için harcanan bunca emeğin, vakaların arttığı bu dönemde göz göre göre heba edilmesi, okulların bir daha açılmamak üzere kapanmasını getirecektir.

Tüm bu gerçeklerle vaka sayısının düşürülüp, Sağlık Bakanlığı kaybettiği kontrolü tekrardan sağlayana kadar okullara öğrenci kabul edilmemeli, süreç yakından izlenerek okulların açılması askıya alınmalıdır. UBP-DP Hükümeti, salgın ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmediği sürece, öğretmenlerimizde ek sorumluluklar almayacaktır.

Ailelere Çağrı:

Sevgili aileler,

Öğretmenler olarak bizler her zaman olduğu gibi büyük fedakarlıklar ile görevimizin başında olacağımızı hatırlatırız. Yerel vaka sayısının artması, temas takibinin zorlaşması ve okullar gibi tüm kapalı alanların 2. derece risk grubu oluşturması nedeniyle çocuklarınızın sağlığı ve güvenliği için endişeliyiz.

Bu anlamda karantinalı girişler konusunda yasal düzenlemenin doğru zemine oturulmasına ve vaka sayısının kontrol altına alınmasına kadar çocuklarımızı bu kaotik durumda güvenli olan evlerinizde tutmanın daha doğru olacağının altını çizer, çocuklarınızı okula göndermemenizi rica ederiz.

Editör: TE Bilisim