Kitleleri uyutmak için, din siyaset aracı olarak kullanan AKP Hükümeti’nin kuklası UBP-HP Hükümeti, adamızın kuzeyinde aynı anlayışı devam ettirmektedir.

Türkcell kuleleri üzerinden yerel frekanslarla yayın yapan “Erkam” isimli radyo, din bezirganlığı yapanlara güzel bir örnek teşkil etmektedir. Yapılan yayınların hurafelerle dolu olması bir yana, kadını aşağılayıcı program ve söylemlere Yayın Yüksek Kurulu’nun sessiz kalması AKP’nin baskısını açıkça ortaya koymaktadır. Bu radyodaki bir programda “kadınlar çocuk doğurmak içindir” diye açıklama yapanlara sessiz kalan Yayın Yüksek Kurulu, yerel kanallara her fırsatta siyasi nedenlerden dolayı yerli yersiz ceza yağdırarak telkinle icraat yapmanın en güzel örneğini sergilemektedir. Konu ile ilgili olarak Yayın Yüksek Kurulu ve UBP-HP Hükümeti’ni kamuoyu önünde aşağıdaki soruları açıklamaya davet ederiz:

Bu yayın kuruluşunun sahibi kimdir?

Bu yayın kuruluşu nereden yayın yapmaktadır?

Neden BRT üzerinden değil de, Türkcell üzerinden yayın yapmaktadır?

Türkcell’in dini yayın adı altında yayın yapan bu radyo ile ne gibi ilişkisi vardır?

Bu radyonun tarikatlarla ilişkisi nedir?

Tüm bu sorular cevap beklerken, insan hakları ve kadın haklarını savunan örgütleri, bu aşağılayıcı yayınlarla ilgili olarak sessiz kalmamaları çağrısı yapıyoruz.

Saygılarımızla,

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim