Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu’nun da katıldığı ziyaretlerde hükümet dönemi ekonomi alanında hayata geçirileceklerle ilgili bilgi aktarıldı. Kamuda yapılacak reformları aktaran adaylar özel sektörün gelişmesi için ortaya konacak projeleri oda yetkililerine anlattı. Sorunların belli olduğunu ekonomik aklın gerektirdiği gibi hareket edileceğini belirten adaylar iş dünyasının karşılaştığı sorunları birinci ağızdan dinledi, önerileri aldı.

ÇIRALI: “YEREL ÜRETİME ÖNEM VERİLMELİ”

Ziyarette konuşan Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı cari açığın kapatılması için yerel üretime verilen önemin arttırılması gerektiğini söyledi. Ülkemizde kötüye giden ekonomik koşulların her geçen gün toplumun her kesimini etkilediğini belirten Çıralı, yerel üretimin durma noktasına geldiğini belirterek yeni dönemde bu alanda adım atılmasını talep etti. Sanayi bölgelerinin düzensizliğinden de şikayetçi olduklarını belirten Çıralı, sanayi bölgelerinin yönetimlerinin Sanayi Odası'na devredilmesini talep etti.

ÇERKEZ: “TİCARET KOŞULLARI KOLAYLAŞTIRILMALI”

CTP-BG heyetinin Ticaret Odası ziyaretinde konuşan oda başkanı Günay Çerkez ticaret koşullarının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Gerek Yeşil Hat tüzüğü gerekse devletin vergilerinin ticaret adına yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Çerkez, ambargolar yüzünden zaten zor olan ticaretin daha da zorlaştırılmaması gerektiğini ancak bu şekilde pazara rekabet edebilirlik getirilip topluma çeşitli ürünler sunulabileceğini belirtti. Ticaret Odası'nın federal bir çözümden yana olduğunu belirten Çerkez, AB ile ortaklaşa çalışarak Kuzey Kıbrıs'ta koşulların iyileştirilmesi için çalışacaklarına vurgu yaptı.

YORGANCIOĞLU: “EKONOMİK YAPIYI YENİDEN DÜZENLEYECEĞİZ”

Ziyaretlerde konuşan CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu ise ekonominin UBP tarafından harabe haline getirildiğini ve gelecek dönemde tüm tarafların katkısı ile ekonominin düzeltilmesi için çok çalışılması gerektiğini ifade etti. CTP'nin ekonomiyi ayağa kaldıracak dinamik ve vizyon sahibi bir kadroya sahip olduğunu belirten Yorgancıoğlu, gerek yerel üretim gerekse ticari ilişkilerin önemine vurgu yaparak bu dengenin oluşturulacağını ve toplumun tüm kesimlerinin yaşam kalitesinin arttırılması için çalışacaklarını kaydetti. Ekonomik yapının yeniden düzenlenmesi gerektiğini altını çizen Yorgancıoğlu, CTP'nin bu konuda köklü reformlar yapmak için adım atacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim