Ekonomik Koordinasyon Kurulu, KKTC genelinde kumsalları da kapsayan çevre seferberliği başlatılması kararı aldı.

Kurul, ülkede yerleşik yabancıların ikamet yenileme prosedürünün hafifletilmesi, Tapu Dairesi’ndeki yetersiz imkanların geliştirilmesi, yurttaşlara hizmet verilen sürenin arttırılması, yabancıların gayrimenkul mal alımlarındaki işlemlerin hızlandırılması ve tıkanıklıkların giderilmesi konularında da karar üretti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu kararı ile 20 Mart 2013 tarihinde oluşturulan ve bugüne kadar hiçbir toplantı yapmayan Ekonomik Koordinasyon Kurulu, bugün ilk toplantısını Başbakan Sibel Siber başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıya, Maliye Bakanı Zeren Mungan, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay Ahmet Raşit katıldı.

Kurul toplantısına, Reel Sektör Danışma Kurulu Başkanı Cengiz Alp da katılarak, çalışmaları hakkında bilgi verdi, görüş ve önerilerini sundu. Ekonomik Koordinasyon Kurulu da, sunulan görüş ve önerileri detaylı bir şekilde inceleyip değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle halkı, ülkede yaşayan yabancıları, ithalatçı ve ihracatçıları yakından ilgilendiren ve bazı alanlarda var olan tıkanıklıkları gidermeye yönelik önlemlere ilişkin bazı konulara öncelik verildiğini belirten Kurul, şu konularda karar üretti:

“Üretim ve imalat yapan tüm sektörlerin ürün ihracatı ile ilgili işlemlerin kolaylaştırılması, ithalat prosedürünün basitleştirilmesi, iş insanı yurttaşların devlet dairelerine verdikleri dilekçe ve başvurulara yasal süre içinde yanıt verilmesi, ülkemizde yerleşik yabancıların ikamet yenileme prosedürünün hafifletilmesi, Tapu Dairesi’ndeki yetersiz imkanların geliştirilmesi ve yurttaşlara hizmet verilen sürenin arttırılması, yabancıların gayrimenkul mal alımlarındaki işlemlerin hızlandırılması ve tıkanıklıkların giderilmesi, turizm sezonunun başladığı bu dönemde KKTC genelinde kumsalları da kapsayan bir çevre seferberliği başlatılması.”

Açıklamada, Başbakan Sibel Siber’in ilgili bakanlara talimat verdiği ve süratle çalışmaların başlatılacağı belirtildi. 
Editör: TE Bilisim