Bugün   Kıbrıs Türk Eko/Agro Turizm Kooperatifi  Başkanı Zekai Altan ile  Yönetim Kurulu üyeleri Gülay Komili, Havva Altıngüneş ve Mustafa Akbulut, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sayılı, Yönetim Kurulu üyesi Türkmen Sencer ve Kalkınma Bankası Genel Müdürü Fatma Kınış ile Gn. Müdür Yardımcısını ziyaret etti. 

Eko/Agro Turizm yatırımlarının bir model olduğu konusunda bilgilendirme niteliğinde yapılan toplantıda Kalkınma Bankası ile ilişkiler ele alındı. Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve teknik heyet ile yapılan ortak basın toplantısında bir açıklama yapan Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sayılı yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. “Bugün eko/agro turizm yatırımlarının Kalkınma Bankası borçları ertelendi ve umarız ciddi bir nefes alırlar. Bu borçların bu süre içerisinde de ödenebilmesi için gerekli plan ve programların hayata geçmesi için de çabalar harcanmalıdır”

 K.T. Eko/Agro Turizm Kooperatifi Başkanı Zekai Altan ise yaptığı açıklamada bu karardan son derece mutlu olduklarını ve bu erteleme kararı ile işletmelerin ciddi bir nefes almışlardır.Altan: “Bu süre içerisinde başta Kalkınma Bankası Borçları olmak üzereeğitim, tanıtım, Kooperatif bütçesi ile diğer çalışmaların da bir bütün olduğunu ve bu çalışmalar ile de KKTC’de önemlibir yere sahip olan eko/agro turizm modelinin hak ettiği yere gelmesi için kararlı olduğumuzu ve bu yöndeki çalışmalarımıza ivme kazandırarak yürütülecektir” dedi.

İşletme sahpleri, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri,Kalkınma Bankası Teknik heyetine, TC Yardım Heyetine, Turizm Bakanına teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim