Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bütçesi görüşülürken söz alan CTP Milletvekili Birikim Özgür, eğitimde kaynakların verimli kullanılmasının önemine vurgu yaparak, devlet okullarına da önem verilmesini istedi.

Ülkede özel okullara yönelmenin varlığına işaret eden Özgür, bu konuda örnekler verdi ve yıllık 10-12 bin TL gider olduğunu anlattı.

Buna rağmen özel ile kamu okullarındaki hizmet kalitesinin karşılaştırılamayacak derecede olduğunu ifade eden Özgür, bunun ciddi bir sorun olduğunu ve önemli olanın bununla nasıl başa çıkılacağı olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda köklü değişikliğe gidilmediği takdirde bütçenin verimli kullanılamayacağını söyleyen Özgür, gerekli yapısal dönüşüm gerçekleştirilmediği takdirde Türkiye’den borç talebine gidilecek olmanın toplumsal olarak hiç de hoş karşılanmayacağını belirtti.

Özgür, öğretmen açığının ortadan kaldırılması için de Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli çalışmanın eylül ayı içerisinde yapması gerektiğini kaydetti.

Ülkede eğitimi kimin yönettiğinin belli olmadığı savunan Özgür, Eğitim Bakanlığının yapısal dönüşüm programına yeterince sahip çıkmadığını, bu nedenle öngörülen bütçeye onay veremeyeceklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim