Gazimağusa Belediyesi’nin Suriçi Canlandrıma Projesi kapsamsında hayata geçireceği Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti’nin ihale sözleşmesi imzalandı. Gazimağusa Belediyesi’nde bugün saat 11:00’de düzenlenen imza töreninde, projeyle ilgili sözleşmeyi Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Lipa Danışmanlık Şirketi Direktörü Memduh Erişmen imzaladı.

Gazimağusa’nın turizm ve tarihi konularında bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapılması, suriçi esnafına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesini, turizme yönelik altyapının güçlendirilmesi ve yerli yabancı turstin menuniyetinin artırılması hedeflerini kapsayan projede, suriçi esnafına çeşitli konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek.

Gazimağusa Belediye başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Gazimağusa’nın önemli bir tarihi ve turistik potansiyele sahip suriçinin olması gereken noktada olmadığını, halka ve turizme yeterince hizmet veremediğini, uzun bir süreden beridir Suriçi Canlandırma Projesi kapsamında paydaşlar olan sivil toplum örgütleri, esnaf ve vatandaşların görüşleri de dikkate alınarak suriçinin canlandırılması için çalışma yaptıklarını söyledi.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen TC Çukurova Kalkınma Ajansı’nın teknik desteği ile KOBİGEM hibe programları çerçevesinde yapılan altyapı projelerden biri olan Otello Parkı’nın düzenlenmesinin tamamlandığını, anket çalışmalarının da yapıldığını, bundan sonraki aşamanın esnafın eğitilerek suriçi canlandırma planı konusunda bilgilendirilmesi olduğunu söyledi. Libe Danışmanlık Şirketi ile projenin son kısmı olan eğitim ve danışmanlık hizmetinin esnafa verileceğini, bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Memduh erişmen, turizm ülkemiz için önemli bir sektör olduğunu, Gazimağusa’nın bu potansiyelden yararlanma konusunda çalışmalarını ileriye götürmek için yapılan projede, esnafa etkili iletişim için İngilizce eğitimi, gıda konusunda eğitim ve konaklama yerlerinin sayısının artırılması için seçilen 10 yere pansiyonculuk konusunda eğitimler verileceğini, projeyi yapacakları için mutlu olduklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim