Dürüst; “BİZİM DÖNEMİMİZDE ELDE EDİLEN KAZANIMLAR MAALESEF YETERİ KADAR KULLANILMIYOR VE ÇOCUKLARIMIZ MAĞDUR OLUYOR”

KKTC Devletinin gelecek nesillere en sağlıklı bir şekilde ulaştırılabilmesinin yolu muhakkak ki iyi eğitim almış gençler ile mümkün olabilecektir diyen UBP Güzelyurt Milletvekili,Eğitim eski Bakanı Kemal Dürüst, “ Gençlerimizi iyi yetiştirebilmek,onların en iyi eğitimi almasına imkan tanıyabilmek ise bugünün yöneticilerinin görevidir.Bu görev de en başta eğitim işlerinden sorumlu bakanlıktadır. Ancak son günlerde, üzülerek takip etmekteyiz ki G. C.A Levelkonusunda Eğitim Bakanlığı, yeterli ilgiyi göstermemektedir. Bizlere bu konu ile ilgili gerek çocuklarımızdan gerekse velilerden çok fazla şikayet gelmektedir” dedi.

DÜRÜST’TEN EĞİTİM BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI; “YÖK TARAFINDAN VERİLMİŞ BU HAK İLE ALINAN KARARLAR EĞİTİM BAKANLIĞIMIZCA UYGULANMALI VE ÇALIŞTIRILMALIDIR”

Geçmiş dönemlerde yapılan açılımlarla elde edilmiş G. C.A Level yeterlilikleri ile Türkiye’deki Üniversitelerine yerleştirilme olanağının yeteri kadar verimli bir şekilde kullanılmadığına dikkat çeken Eğitim Eski Bakanı Dürüst, “ Aileler ve öğrencilerin büyük emeklerle hazırlandıkları, çalıştıkları, alın teri döktükleri ve binbir zorlukla elde ettikleri başarılarının sonuçsuz kalması bizleri derinden üzmektedir. Eğitim Bakanlığı yetkililerine çağrımız YÖK tarafından verilmiş bu hak ve alınmış bu kararların uygulanması için derhal çalışmalarını hızlandırmasıdır.Geç kalınmış bu çalışmalar hiç değilse bir kısım öğrenci ve ailenin mağduriyetini belki giderebilecektir” dedi.
Eğitim Bakanlığı’nınG. C. A Level konusuna ciddiyetle eğilmesi ve bu sorunu çözmesi gerektiğine dikkat çeken Kemal Dürüst, “4 yıldan beri sorunsuz olarak kurulan bu sistem bu yıl niye başarılı olamamaktadır?” diye sordu.
Dürüst açıklamalarına şöyle devam etti, “Bu sorunun çözülmesi ve çocukların mağdur olmaması gerekmektedir.Bizim görevimiz gerek ilgili müdürlerin,ilgili yurt dışı temsilcilerinin ve ilgili bakanın acil ve ivedi girişimlerle sorunu çözmesidir. Bu sorunun çözülmesi ve çocuklarımızın mağdur olmaması gerekmektedir. Bizim önerimiz, ilgili müdürlerin,ilgili yurt dışı temsilciliklerinin ve ilgili bakanın acil ve ivedi girişimlerde bulunmaları ve sorunu çözmeleridir.Çocuklar ve gençler bizim geleceklerimizdir. Bu sorun onların geleceği önünde engeldir.Dolayısıyla devletimizin geleceği söz konusudur. G.C. A Level belgeleri T.C ‘nin 89 Üniversitesinde geçerlidir kararı vardır ve ortadadır.Dolayısıyla ilgili bakanlık yetkililerinin gerekli girişimleriyle ilgili üniversitelere çocuklarımızın yerleştirilmesine imkan sağlanmalıdır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim