KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'na bir mektup göndererek çeşitli suçlamalarda bulundu.
Elcil'in açıklaması şöyle;
 
"Sn. Mustafa Arabacıoğlu

Milli Eğitim Bakanı;

 

Kamu Hizmeti Komsiyonu Sınav Müdürü iken Başbakan’ın imzasını sahtelemek süretiyle suç işleyip, mahkeme tarafından suçlu bulunan ve ceza alan öğretmen Emir Emirkanı şu an hapiste cezasını çekmektedir.

Geçmişte yaptığımız resmi görüşmelerde yargı süreci devam eden bu öğretmenin yasa gereği açığa alınması ve maaşının da yarısını alması gerektiğini ifade etmemize rağmen, yasaları dikkate almayarak ilgili şahsı öğretmenlik yaparmış gibi gösterip, koruduğunuz bir gerçekliktir.

Başbakanın imzasını sahteleyerek suç işleyen ardından yargılanıp ceza alan Emir Emirkanı ile ilgili olarak Kamu Hizmeti Komisyonu’na yazdığımız yazıya verilen cevapta, Emir Emrikanı’yı korumakla ilgili üstlendiğiniz misyonun devam ettiği görülmektedir. Emir Emirkanı’nın öğretmen kadrosunda bulunması nedeni ile Öğretmenler Yasası’nın disiplin işlemleri ile ilgili kuralları gereği Kamu Hizmeti Komisyonu’nda kurulacak olası disiplin mahkemelerine tarafınızdan sevkedilmesi gerekirken ve iki ay önce yaptığımız toplantıda ilgili şahsı Kamu Hizmeti Komisyonu’na sevkeden yazıyı bize göstermenize rağmen, hala Kamu Hizmeti Komisyonu’na herhangi bir yazı göndermemeniz suçluları koruyan tavrınızının devam ettiğini göstermektedir.

Emir Emirkanı’nın Ulusal Birlik Partisi kurultayı döneminde Sn. Ahmet Kaşif ve Sn. Derviş Eroğlu leyhinde olacak şekilde bu suçu işlemesi şahsınıza ve makamınıza siyasi baskı yapıldığı sorusunu akla getirmektedir. Öğretmenler Yasası’nın 80 (5) d maddesi öğretmenlik görevinden ve kamu görevinden çıkarmayı şöyle tanımlamaktadır:

Rüşvet, hırsızlık, sahtekarlık, dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma gibi öğretmenlikle bağdaşmayan, yüz kızartıcı bir suç işlemek ve hukuğun yüz kızartıcı suç saydığı diğer suçlardan birini işlediği mahkemece saptanmış olmak;

Tüm vatandaşlar yasalar önünde eşittir. Yüz kızartıcı suçtan ceza alan ve şu anda hapiste bulunan Emir Emirkanı’yı koruma yönünde ortaya koyduğunuz partizanca tutum tüm açıklığı ile ortadadır.

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve itibarını zedeleyenleri korumak veya istifa etmek tercihinize kalmıştır.

 

Saygılarımızla,

 

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

 

 

 

Editör: TE Bilisim