Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti.

İrfan Suat Günsel, bu yıl ülkemiz Üniversitelerinin Türkiye tercihlerinde büyük artış sağladığını, % 59 artışla YDÜ’nün ilk sırada olduğunu, KKTC’de yüksek öğrenimin ileriye taşınması için çok çalıştıklarını söyledi.
3. Dünya ülkeleriyle de işbirliklerinin devam ettiğini belirten Günsel, daha önceki dönemde Bakan Dürüst ile yakın çalışma imkanı bulduklarını, turizmle birlikte ülkemizde üniversitelerin en önemli lokomitif sektörü haline geldiğini, bugün rahatlıkla “Eğitim Adası “olduğumuzun söylendiğini, bu süreçte Bakan Dürüst’ün de katkıları olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, YDÜ ile herzaman yakın bir diyalogla çalışmada bulunduklarını, süratle artan öğrenci sayısı, eğitim kalitesi, ilkelere imza atan bir üniversitemiz olarak YDÜ’nün ülkemizde ayrı bir değer taşıdığını kaydetti.

Seksen binleri aşan öğrenci sayısının yüzbinlere çıkmasının artık hayal olmadığına değinen Bakan Dürüst, Üniversitler, Yödak ,Milli Eğitim Bakanlığı ve halkımızın tüm katmanları ile üniveriste sektörüne ayrı bir hassasiyet göstermemiz gerektiğini vurguladı.

Kemal Dürüst, Anavatan TC’nin katkıları ile ülkemizde yüksek öğrenimi ileriye taşıyacağımızdan kuşkusu olmadığını, YÖDAK yasasının yapılandırılacağını, böylelikle tüm üniversitelerimize ayrı bir değer katacağını, yüksek öğrenimde gelişim sağlanması için bakanlık olarak gereken tüm desteğin verileceğini ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim