Bir süreden beridir yapımına ara verilen, Güzelyurt – Lefkoşa çift şerit yol ayırımı oto korkuluklarının (New jorsey), yapım çalışmalarına başlandı.
Bu sabah erken saatlerde başlayan, Güzelyurt Lefkoşa çift şerit yolun, oto korkuluk yapım çalışmalarını, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de yerinde inceledi.
Öncelikle çift şerit yolun orta refüj kısmının dolgu çalışmalarının tamamlanmasının ardından, New Jorsey oto korkulukların konulması ile Güzelyurt Lefkoşa çift şerit yolun daha güvenli hale getirilecek.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, yapılan çalışmaları yerinde incelemesinin ardından basına açıklamalarda bulunarak, uzun süreden beridir yarım bırakılan ve bir çok üzücü kazaya sebebiyet veren oto korkulukların yapım çalışmalarına başladıklarını belirterek, yol güvenliğinin arttırılması hedeflendiğini belirtti.
“New Jorsey tekniği ile Güzelyurt Lefkoşa güzergahının oto korkuluklarının yapımına başladık. Bundan yaklaşık olarak 1 ay önce teknik anlamda başlatmış olduğumuz incelemelerimizin sonucunda, bugün çalışmaların başlatılması noktasına gelmiş bulunmaktayız. Söz verdiğimiz gibi, yapıyoruz”
Yol güvenliğinin arttırılmasına yönelik olarak, yapılması elzem olan bir çalışma olduğunu belirten Bakan Dürüst, “arzumuz ve gayretlerimiz, KKTC’deki tüm bölünmüş yolların oto korkuluklar sayesinde daha güvenli hale getirilmesidir. Ancak uzun zamandan beridir Güzelyurt Lefkoşa güzergahının yarım kalan oto korkuluklarının yapımını tamamlayarak, güvenliği arttırmak ve bu güzergahta yaşadığımız üzücü kazaların bir kez daha yaşanmasının önünü bir an önce almaktır” dedi.
İlk etapta tamamen eksik bırakılmış 7 Km.’lik mesafenin tamamlanacağını belirten Bakan Dürüst, ikinci etapta ise yarım bırakılan kısmının tamamlanacağını, bunun da en kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirtti.
Bakan Dürüst, çalışmaların devam edeceği süre içerisinde, sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini de belirterek, “Emniyet mensuplarımızla yaptığımız görüşmede, çalışmalar bitinceye kadar, vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için gerekli tedbirleri alacaklardır. Ancak Polis teşkilatımızın alacakları güvenlik tedbirlerinin yanı sıra, sürücülerimizin daha dikkatli olmalarını, özellikle çalışmalar devam ettiği süre içerisinde, vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçme girişiminde bulunmamalarını rica ediyorum” dedi.
15 Kasım tarihinde Güzelyurt Lefke yolunun trafiğe açılacağını da hatırlatan Bakan Dürüst, “Trafikte güvenliği artıracak, gerek alt yapısal gerekse de hukuksal anlamdaki projelerimizi hızla hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Editör: TE Bilisim