KKTC Lions Birlikleri Başkanı Münise Yeten ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC Lions Kulüpler Birliği ve Anadolu Yakası 118 Y Yönetim Çevresi Federasyonu ile birlikte ilk kez düzenlenecek olan 1. Grand Fondo Kuzey Kıbrıs Bisiklet Yarışı Organizasyonu hakkında bilgi verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Yeten, Bakan Dürüst’ten organizasyona destek talebinde bulundu.

Yarışın KKTC Lions Kulüplerinin kuruluşunda büyük emekleri olan Erol Gürler’in adını taşıyacağını, organizasyona KKTC, Türkiye ve Uluslar arası sporcuların da katılacağın belirten Yeten, yarışın 13 Kasım Pazar günü saat 10.00’da Lefkoşa Atatürk Büstü önünde başlayıp, tekrar aynı yerde sona ereceğini söyledi.

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de kabulde yaptığı konuşmada, toplumsal dayanışmaya katkı koyan bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu kaydetti. Dürüst, bu yarışmanın sosyal motivasyonu arttıran, ülkenin tanıtımına katkı koyan bir organizasyon olduğunu belirtti.

KKTC Lions Kulüplerinin ülkede özveri ile çalışmalarını yürüten sivil toplum örgütleri arasında yer aldığını söyleyen Bakan Dürüst, bakanlık olarak elinden gelen katkıyı koymaya hazır olduğunu birlik başkan ve üyelerine çalışmalarında başarılar dilediğini ifade etti.

Görüşmenin ardından KKTC Lions Birlikleri Başkanı Münise Yeten Bakan Dürüst’e dönem flamasını takdim etti.
Editör: TE Bilisim