KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan konuşmasında, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin yarın ele alınacağını anımsatarak, Bakanlık bünyesinde bulunan teknik dairelerdeki personel için, hizmet içi eğitim kalemine yeterli bütçenin ayrılmadığına dikkat çekti.

Bakan Dürüst’ten yarınki bütçe görüşmelerinde hizmet içi eğitim kalemi için talepkar olmasını isteyen Kaptan, hizmet içi eğitimin personelin çağa ayak uydurması, kendini geliştirmesi ve işini en iyi şekilde yapabilmesi için bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Kaptan, bugünkü görüşmede, Bakanlık bünyesindeki dairelerdeki sorunları da tek tek ele almak ve görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, bütçe görüşmesi öncesi KTAMS’ın eksiklikleri gidermek adına yaptıkları tavsiye için teşekkür ederek, sendikanın görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Kendilerinin her zaman sendikalardan gelecek bütün uyarıları, söylem ve telkinleri özeleştiri olarak aldıklarını ifade eden Bakan Dürüst, KTAMS ile bu dönem içinde 2-3 kez görüştüklerini anımsattı.

İletişimin her zaman çözüm getirmesi temennisinde bulunan Dürüst, hizmet içi eğitim kurslarının önemli bir konu olduğunu, gözden kaçan bir konu varsa hemen değerlendireceğini kaydetti.

Dairelerdeki diğer sorunlar için de üzerlerine düşenleri yapmaya çalışacaklarını vurgulayan Bakan Dürüst, KKTC’nin ileriye gidebilmesi için devlet ve sivil toplum örgütü iletişiminin önemine vurgu yaptı.
Editör: TE Bilisim