Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Doğancı Kooperatifi, Doğancı Köyü Kalkındırma ve Geliştirme Birliği, Doğancı Avcılık ve Atıcılık Birliği ve Doğancı Spor Kulübü’nden oluşan heyeti kabul etti.

Heyet adına konuşan, Doğancı Kooperatifi Başkanı Ahmet Nazım, Avcılar Birliği’ne ait bir tesisin koruluk ve piknik alanına dönüştürülmesi ve adını “Doğancı Kooperatifi Fikri Orakçıoğlu Koruluğu ve Piknik Alanı” koymayı planlarını Bakan Dürüst’e aktardı.

Projenin finansmanının Doğancı’daki sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle temin edildiğini kaydeden Nazım, proje içerisinde yer alan yürüyüş yollarının yapımı konusunda Bakan Dürüst’ten destek talep etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise, Doğancı’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini ve kuruluşları koruluk ve piknik alanı projesinden dolayı tebrik etti.

Projeyle bölge halkının doğa ile bütünleşmesi, aynı zamanda sosyal bağların güçlenmesine büyük katkı koyacağını belirten Dürüst, sosyal ve kültürel anlamda, toplumlara faydası olacağına inandıkları projelere her zaman destek olduklarını kaydetti.

Projeye Fikri Orakçıoğlu isminin verilmesiyle projenin daha da anlamlı kılındığını belirten Dürüst, projeyle ilgili gerekli teknik araştırmaların yapılmasının ardından, imkânlar çerçevesinde gerek maddi gerekse de teknik anlamda destek olacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim