Beyarmudu Belediyesi 3. Patates Kültür Sanat Festivali 4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, bugün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde düzenlenen bir basın toplantısıyla, festival hakkında bilgi vererek “3. Patates Kültür Sanat Festivali farklı bir festival olacak. Herkesi Beyarmudu’na bekleriz” dedi.

Patates Kültür Sanat Festivali’nin 3’üncüsünü düzenlemenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Edip, marka olma yolunda ilerleyen festival sayesinde bölgenin en önemli ürünü patatesin öne plana çıkarılacağını söyledi.

İlker Edip, çağdaş belediyeciliğin gereklerinden söz ederek sanatsal ve çağdaş etkinliklere önem verdiklerini vurguladı.

Edip, 4 Temmuz’da saat 19.00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak festivalin açılışının saat 20.30’da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından yapılacağını dile getirdi.

Festivalde, bölge okullarının halk dansları gösterilerini ile çocuk şenliği olacağını, Kıbrıslı ve Türkiyeli sanatçıların konser vereceğini ifade eden İlker Edip, tavla, voleybol, halı saha turnuvası, yemek, avcılık-atıcılık ve oltayla balık avlama gibi yarışmaların düzenleneceğini söyledi.

Edip, festival boyunca Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nden sağlık alanında hizmet alacaklarının da bilgisini vererek, 3. Patates Kültür Sanat Festivali’ne katkı koyan kurum, kuruluşlara ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

“DÜNYADA YILDA İKİ KEZ PATATES ÜRETEBİLEN TEK ÜLKE KIBRIS’TIR”

Kıbrıs Türk Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ise konuşmasında, birlik olarak festivale destek verdiklerini ifade etti, bölgenin en önemli ürünü olan patatesin festival sayesinde ön plana çıkarılmasının önemine işaret etti.

Kuzey Kıbrıs’a uygulanan ambargolara dikkat çeken Ahmet Yeşilada, “Dünyada yılda iki kez patates üretebilen tek ülke Kıbrıs’tır. Patates ülkemizin en çok ihraç edilen ürünüdür ama ambargolar nedeniyle ihracat sekteye uğratıldı. 25 bin tonlardan birkaç bin tona düşüldü” ifadesine yer verdi.

Yeşilada, birlik olarak festivalde “en fazla” ve “en kaliteli” patates üreticisine plaket vereceklerini dile getirerek üretimi teşvik etmek istediklerine dikkat çekti.

BİRLİK EĞİTİME KATKI VERECEK...

Festivalde eğitime de katkı yapacaklarını söyleyen Ahmet Yeşilada, Türkmenköy, Beyarmudu, İncirli-Çayönü ve Güvercinlik ilkokullarından bu yıl mezun olan okul birincilerine 500 TL’lik para ödülü vereceklerini açıkladı.

Kıbrıslı sanatçı Cevdet Aktepe de basın toplantısında sanatçı arkadaşları adına söz alarak, “Böyle bir organizasyonda yer almak gurur verici” dedi.

Bölgede üretilen patatesin dünyanın en lezzetli patatesi olduğunu da dile getiren Aktepe, festivalin güzel geçmesini diledi. 
Editör: TE Bilisim