Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkenin doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunun bilincinde olduklarını söyleyerek, bugün ekonominin hayati sektörlerinden biri haline gelen turizmin geliştirilmesine daima önem vererek çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dünya Turizm Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu mesajında son yıllarda, turizmin, iletişim ve ulaşım teknolojilerinde yaşanan gelişmelere paralel olarak, mesafelerin önemini kaybettiği dünyada, vazgeçilmez bir ekonomik sektör olarak yerini aldığına dikkat çekti.

Dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip olan ülkelerin bu unvanı elde etmelerinde, turizm sektöründen sağladıkları gelirin çok önemli bir payı bulunduğunu ifade eden Ataoğlu, bu çerçevede, geçen zaman zarfında turizm alanında hızlı ilerlemeler kaydedildiğini, turizm altyapısı, yatak kapasitesi, turist sayısı ve turizm gelirlerinde ciddi rakamlara ulaşıldığını söyledi.

Turizm sektörünün gelecekteki en önemli zenginleşme kaynağı olmasının yanı sıra, yaşanan ekonomik sorunlar, sosyal huzursuzluk ve savaşların turizmin, özellikle ekonomik yönünün daha çok dikkate alınmasına neden olduğunu belirten Ataoğlu, her geçen yıl daha sert bir rekabetin yaşandığı turizm pazarına geç girmiş olan ülkenin yeni eklenen uçuş noktaları ile birlikte Akdeniz Bölgesi'nin en hızlı büyüyen destinasyonlarından biri haline geldiğini kaydetti.

Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj ve iyi bir Kuzey Kıbrıs markasının, uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik bütün gelişmelerde, oluşumlarda daha üstün bir etki gücü edinilmesini sağlayacağına inanç belirten Ataoğlu, şöyle devam etti:

“Tarihi bir müze görünümündeki bu güzel ülkemizin zenginlik ve güzelliklerini en iyi şekilde değerlendirerek ülke turizminden hak ettiğimiz payı alabilmemiz için aralıksız çalışıp her türlü gayreti göstereceğiz.

Gelinen noktada, turizmin öncelikleri ve turizm sektörünün stratejileri, küreselleşen ve geleceğe hazırlanan dünyanın gerekleri ve öncelikleriyle örtüşmektedir. Turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olması dileğiyle Dünya Turizm Günü’nü kutluyor, sektörün gelişimine emek verenlere başarılar diliyorum.”
Editör: TE Bilisim