Açılış konuşmasını havacılık ulaştırma bölümünden Kezban Nur Börekçi’nin yaptığı program, müzik ve canlandırmalarla, akademisyen ve öğrencilerin konuşma ve söyleşileri ile sonlandırıldı.

AKUN VE HAVACILIK KULÜBÜNÜN HEDEFLERİ KONUŞULDU

Erişer’in konuşması üzerine CTATCA Başkanı İzzet DERKAN, havacılığın temeli ICAO’dan ve AKUN Havacılık Kulübü’nden bahsetti. Daha birçok etkinliğe imza atacaklarını belirterek tüm havacılık öğrencilerine başarı diledi.
Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali ŞEN bu organizasyonun AKUN ve Kıbrıs için öneminden bahsederek , tüm akademisyen kadrosu ve öğrencilerine içten teşekkür ederek, ilerleyen yıllarda duyduğu gurur ve heyecanının bir o kadar daha artacağını belirtti.

ERCAN HAVALİMANININ GÜNÜMÜZDEKİ YERİ MAKALE OLDU

İşletme bölümü sorumlularından Dr.Almaz SANDBAYEV, ‘Ercan Havalimanına tarafsız bir yolcu gözüyle bakarak bir makale yayınlamak istediğimi Sn. İzzet Derkan’a ilettim ve birlikte 1 haftada hazırlanan bir makaleyi IJEBA’ ya sunduk ve uluslararası bir kuruluşun konferansına Akün temsilcisi olarak katılacağız. Bu aslında Ercan’ın gelişmesi için de bir fırsat.’ dedi.
‘Life Cycle temel alınarak yazılan bu makalenin sonunda, doğumdan ölüme kadar olan hayat döngüsü incelendi. Ercan Havalimanı'a artan hava trafiği dolayısı ile yatırım yapılması gerektiği görüldü . Pist , Apron , Hızlı taxiyolları, Park Pozisyonları yatırımlarının artık elzem olduğu görülmektedir. Politik ve Ekonomik sorunlar dolayısı ile Ercan Havalimanı'nın yaşam çizgisinin hala başlangıçın az ilerisinde olduğunu söyledi. Dr.Almaz Ercan havalimanını tarafsız bir yolcu olarak değerlendirerek Ercan hakkında daha detaylı araştırma gerektiren uzun vadeli bir makale ile Ercan’ı geliştirmeye katkı sağlayacağını belirtti.

KABİN MEMURLUĞU DEMEK SORUMLULUK DEMEKTİR

Kabin Hizmetleri Bölüm Başkanı Seran BEYAR, Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nde kabin hizmetleri bölümünden ve kabin memurlarının görev ve sorumluluklarından bahsetti.
Görünüşte kabin memurluğunun zevkli ve kazançlı bir meslek olması yanında, aslında birçok görev ve sorumluluğa dayandığını ve herkesin bu mesleği yapamayacağını, öncelikle kurallar çerçevesinde gelişen bir sektör olduğuna vurgu yapan Beyar tüm adaylara başarı diledi.

HAVALİMANI MEYDAN STİLLERİ VE TEHLİKELİ MEYDANLAR ELE ALINDI

Yer Hizmetleri bölümü öğrencilerinden Can OLCAY, meydan koşulları ve meydan trafiğinden bahsetti. St.Marteenadasındaki havalimanı gibi birçok meydanın olduğunu belirtti.
Pist önündeki plajlardan ,tayfun tehlikesi olan meydanlara ve dağlık alanlarda sert bir sağ yatış ile yaklaşma yapılan havalimanları bulunduğunu ve bu meydanlara her pilotun iniş yapamayacağını belirten Olcay meydanlar hakkında önemli bilgiler verdi.
Havacılık hukuku öğretim görevlisi Avukat Yağmur AKŞİT, Türkiye’deki hava aracı taşıtlarını ve hava meydanları sayısını belirtti.
Yine bölüm öğrencilerinden Aaron AUTA, havalimanı stilleri,terminal konseptleri ve işleyişinden bahsederek ErcanHavalimanı’nın bu konseptlere uygun olduğunu belirtti.

BİLGİ VE EĞLENCE DOLU BİR PROGRAM YAPILDI

Terminoloji öğrencilerinin canlandırması ve Sivil Ulaştırma Öğrencileri’nin senaryoları günün ilgi odağı oldu. Bir uçağın kalkışına kadar yapılan tüm hizmet ve faaliyetleri canlandıran öğrenciler adeta havalimanında yolcuların farketmediği birçok konuya dikkat çekti. Kule-kokpit konuşmaları ve demo içeren senaryolar büyük ilgi gördü.
Günün kutlamasını Dereboyu Bi Yer Restaurant’ ta yapacak olan havacılık bölümü akademisyenleri ve öğrencileri toplu bir fotoğraf ve müzik ile organizasyonu sonlandırırken, tüm katılımcılara da sertifika verildi.
 
Editör: TE Bilisim