Sanat ve kültür, ülkelerin tanıtımında en etkin vasıta ve aynı zamanda barış aracıdır.
Bakanlık olarak ilk günden itibaren sanatçılara kucak açmakta ve olanaklar çerçevesinde sanata destek vermekteyiz. Bu desteği bundan böyle de devam ettireceğiz.
Sanatla kültürü bir birinden soyutlamak mümkün değildir. Bu anlayış çerçevesinde KKTC’de sanata ve kültüre verilen değerin daha da artırılması, yaygınlaştırılması konusunda bakanlığımız elden gelen çabaları kararlılıkla sürdürmektedir.
Ulu önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi, “Kişi Cumhurbaşkanı dahi olabilir, fakat sanatçı olamaz” sözü boşuna söylenmiş değildir.
Bakanlığımız, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de işbirliği çerçevesinde sanatsal etkinliklere özel bir önem atfetmektedir. Tiyatrodan fotoğraf sanatına kadar her daldaki sanat faliyetleri, KKTC’nin dış dünyada tanıtılmasındaki öneminin idraki içerisindeyiz.
Bu çerçevede içte olduğu gibi, uluslararası alanda da sanatın öneminin bilinci içerisinde, turizme yönelik etkinliklerde yerel sanatımızı ve kültürümüzü ön plana çıkarmayı bir politika haline getirmiş bulunuyoruz.
Turizm standlarında ülkemize özgü tanıtımlar yapılırken, folklör ekiplerimizin de programlar sunması bu anlayışın ürünüdür.
Sanatta eksiklilerimiz olabilir. Ancak zaman içerisinde bunların da çağdaş bir anlayışla hal yoluna gireceğine kuşku yoktur.
Olanaklar ölçüsünde sanatçıların gereksinimlerinin karşılanabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda Anavatan Türkiye’nin yardım ve katkıları inkar edilemez.
Her konuda olduğu gibi sanat alanındaki eksikliklerin de Türkiye’nin desteğiyle daha ileri noktalara çıkacağını vurgulamak isterim.
‘Dünya Sanat Günü’ nedeni ile tüm sanatçılarımıza mutluluklar diler, tanınmamış bir ülkede sanat ve kültürün özel bir yeri olduğunu bu vesile ile belirtir tüm sanatçılarımızı selamlarım.

Editör: TE Bilisim