Yarıştığı Supersport klasmanında 3 kez Dünya Şampiyonu olarak erişilmesi zor bir başarıya imza atan Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Aktivite Salonu’nda söyleşi gerçekleştirildi.

 Kalabalık bir öğrenci kitlesinin katılımıyla gerçekleşen söyleşide motorsporlarının yeni yeni gelişmeye başladığı yıllarda azimle mücadele eden ve bir sürü zorluğu geride bırakarak dünya şampiyonluklarına koşan başarılı milli sporcu; yarışlarda öğrendiklerini, tecrübelerini ve başarısının nedenlerini DAÜ öğrencileriyle paylaştı. 

 Soru-cevap kısmına geçildiğinde ise bir öğrencinin “Kendinize örnek aldığınız biri var mı?” sorusuna Sofuoğlu “Fatih Sultan Mehmet” diye cevap verince salonda alkış sesleri yükseldi. Fatih Sultan Mehmet`e olan hayranlığını dile getiren Sofuoğlu, sırf bu yüzden dünya şampiyonu olduğu zaman Osmanlı kıyafeti giydiğini ifade etti.  Kendisine motorsporları ile ilgili yöneltilen birçok soruyu büyük bir içtenlik ve samimiyetle cevaplandıran Sofuoğlu ile söyleşi yaklaşık 2 saat sürdü. Söyleşinin ardından Sofuoğlu kendisine ait imzalı resimlerini öğrencilerle paylaştı.

 Söyleşi sonunda Rektör Koordinatörü Tuncer Tuncergil tarafından Red Bull Sporcusu Kenan Sofuoğlu`na teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: TE Bilisim