Lefke Avrupa Üniversitesi’nde (LAÜ) “Dünya Sağlık Haftası” dolayısıyla “Yüksek Tansiyon-Beslenme-Kanser” konulu panel düzenledi.

LAÜ’den verilen bilgiye göre, Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük’ün himayelerinde düzenlenen panel, LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda yer aldı.

Diyetisyenler Birliği Başkanı Uzman Diyetisyen Feriha Balkır, Diyetisyen Müjgan Öztürk Arıkbuka, Uzman Diyetisyen Ayşe Okan ve Dr. Rezan Fahrioğlu Yamacı’nın konuşmacı olarak katıldığı paneli, Gülin Küçük, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel, Rektör Yardımcısı  Doç. Dr. Akın Cellatoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nilgün Sarp, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ruhi Selçuk Tabak,  Tarih Bölümü Başkanvekili Yrd. Doç. Dr. İhsan Tayhani, Lefke ve Çevresi Öncü Kadınlar Derneği Başkanı Suziye Zafer’in yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler izledi.

Yöneticiliğini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nilgün Sarp’ın yaptığı panelde konuşmacılar, yüksek tansiyon, beslenme ve kanser gibi insan sağlığını etkileyen faktörler hakkında bilgiler verdi. Panelde ayrıca, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel ile Gülin Küçük de birer konuşma yaptı.

LAÜ Rektörü Göksel, konuşmasında sağlığın önemine dikkat çekerek, insanların en az yılda bir kez sağlık kontrolü yaptırmasında fayda olduğunu dile getirdi.

Gülin Küçük de, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği  sağlık paneline katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sağlık Haftası’nın, insanların sağlıklı yaşam bilincine ulaşmasına dönük etkinlikleri içerdiğini ve bu tür etkinliklere katkı koymaktan büyük gurur duyduğunu belirtti.

Panel sonunda LAÜ Rektörü Göksel, Gülin Küçük’e plaket takdim ederken, Gülin Küçük de konuşmacılara birer teşekkür belgesi ve hediye sundu.

Editör: TE Bilisim