Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatılı tedavi gören hastaların beceri atölyesinde ürettiği el işleri, Lokmacı Kapısı yakınında düzenlenen kermeste satışa sunuldu.
Sağlık Bakanlığı’nın “Dünya Ruh Sağlığı Günü” nedeniyle düzenlediği ve hastaların yaptığı elişi sandık, ayna ve seramik gibi eşyaların satıldığı kermeste, Lefkoşa Belediye Orkestrası da müzik dinletisi sundu.
Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de kermesi ziyaret ederek hastane yetkililerinden bilgi aldı; hastalarla sohbet etti.
GÜLLE
Gülle, Kermes’te basına yaptığı açıklamada, beden ve ruh sağlığının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine işaret ederek, sağlıklı olmak için ruh sağlığının korunmasının önem taşıdığını vurguladı.
Uluslararası sağlık kuruluşlarının da ortaya koyduğu, hasta olmamak için önlem alma hedefi doğrultusunda, koruyucu ve bilinçli toplum olma anlayışıyla sadece beden değil, ruh sağlığının da ön planda tutulmasını benimsediklerini anlatan Gülle, “Dünya Ruh Sağlığı Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikle konuyu toplum gündemine taşımak istediklerini kaydetti.
Hobi olarak yapılan el işi, spor ve sanatsal faaliyetlerin insanın ruh sağlığını düzenleyerek geliştirdiği; hastaların tedavisinde tamamlayıcı olduğunun bilimsel bir gerçek olduğuna işaret eden Gülle, halkı da ruh sağlığını korumak için bu tür etkinlikler yapmaya çağırdı.
Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi ve doktorlarıyla çalışanlara teşekkür eden Gülle, Lefkoşa Belediye Orkestrası etkinliğe katkısına teşekkür etti.
TAŞYÜREK
Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. İnci Taşyürek ise konuşmasında, etkinliğin, “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” nedeniyle ruh sağlığının önemini vurgulayarak, halkı bilinçlendirmek; farkındalık yaratmak amacıyla organize edildiğini belirtti.
Ruh ve beden sağlığının bir bütün olduğu; çevresel etkinliklerden etkilenerek bozulan ruh sağlığının beden sağlığını da olumsuz etkilediğini anlatan Taşyürek, insanların hekimden yardım almaktan çekinmemesini istedi. 
Editör: TE Bilisim