Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun katılımı ile Tahran’da Laleh International Hotel’de gerçekleştirilen Road Show etkinliğinde KKTC turizmi, gerçekleştirilen sunum ile İranlı tur operatörlerine tanıtıldı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Türk Hava Yolları işbirliğinde İran’a yapılan ziyaret kapsamında, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği katkılarıyla düzenlenen geceye İranlı vatandaşlar ve tur operatörleri yoğun katılım gösterdi.

Road Show etkinliği Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güzelliklerini ve turizm çeşitliliğini anlattığı sunum ile başladı.

Yaklaşık bir saat süren sunumun ardından Türk Hava Yolları’nın tanıtım filmi izlendi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, etkinlikte, Türk Hava Yolları İran Genel Müdürü Zekeriya Kuruçam’a plaket takdim etti.

Gecede katılımcılar arasında yapılan çekilişte 3 çifte KKTC’nin 5 yıldızlı otellerinde konaklama imkanı sağlandı.

Tanıtım etkinliği resepsiyon ile son buldu.

ESENYEL: “HEDEF İRANLILARIN KKTC’DE TATİL YAPMASI”

Sunumların ardından Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, İranlı vatandaşlar ve tur operatörlerine seslendi. Esenyel yaptığı kısa konuşmada, İranlıları KKTC’de görmekten duyacağı mutluluğu ifade ederek, gerçekleştirilen bu tanıtım etkinliği ile hedeflerinin İran’dan daha fazla turistin KKTC’de tatil yapmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Esenyel, İranlıları kardeşleri olarak gördüklerini ifade ederek bundan sonraki süreçte Türkiye’nin yanı sıra KKTC’yi de bir turizm alternatifi olarak sunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

ATAOĞLU: “ÇOK SICAK KARŞILANDIK”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Müsteşar Esenyel’in ardından yaptığı konuşmada, İran’a düzenledikleri ziyarette gerek Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçisi gerekse İranlılar tarafından çok sıcak şekilde karşılandıklarını ifade etti.

“YENİ VE PARLAK BİR İMAJ ÇİZECEĞİZ”

Ataoğlu, KKTC turizmini dünyaya tanıtırken dünya pazarında yeni ve parlak bir imaj çizeceklerini ifade ederek bu amaçla Türk Hava Yolları işbirliğinde KKTC’yi tanıtım etkinlikleri çerçevesinde İran’a ziyaret düzenlediklerini belirtti.

“Yeni işbirliği olanakları tespit etmek, bölgedeki mevcut durumu gözden geçirmek ve turizm amaçlı uçuşları sıklaştırmak için temaslarda bulunuyoruz” diye konuşan Bakan Ataoğlu, İran’da KKTC turizmini tanıtmak ve İranlı turist sayısını artırmak için çaba harcadıklarını belirtti. KKTC turizmini dünyaya tanıtmak adına hem bakanlık hem de İran’daki paydaşlarla ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Ataoğlu, önceki gün ilk olarak TC Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin’le Büyükelçilik binasında bir görüşme yaptıklarını söyledi.

“GÜVENLİ BİR TATİL FIRSATI SUNUYORUZ”

Ataoğlu konuşmasında yaptıkları ve yapacakları görüşmelerde İranlı vatandaşların Orta Doğu’da bulunan tehlikeli atmosferden sıyrılarak KKTC’de güvenli bir şekilde tatil yapabilecekleri mesajını verdiklerini söyledi.

Ataoğlu, yakın zamanda Bakü, Azerbaycan, Moskova, İngiltere ve değişik noktalarda reklam ve tanıtımlarının başlatılacağını kaydederek yapacakları çalışmalar ile KKTC’nin marka değerine dünya pazarında yeni ve parlak bir imaj çizeceklerini belirtti.
Editör: TE Bilisim