Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Kadın Örgütü ile İlçe Örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan, diğer örgütlerle düzenleyecekleri ortak etkinliklerin yanısıra, TDP Kadın Örgütü olarak 7 Mart Perşembe Günü “Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti. Basın toplantısı Osman Paşa Caddesi’ndeki TDP Kadın Örgütü Binasında saat 11.30’da gerçekleştirilecek.

TDP Girne İlçesi Yönetim Kurulu da, 8 Mart Cuma Günü sabah 07.30’dan itibaren, Girne sokaklarında karanfil dağıtacak, okullar ve devlet dairelerini ziyaret edecek. Karanfillerin üzerinde ise “Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun. Değerinizin Farkındayız” yazılı bir de kart olacak.

8 Mart Organizasyon Komitesi’nde bulunan ve organizeye katkı koyan TDP Kadın Örgütü ayrıca, 8 Mart’ta saat 18.00’de Meclis önünde başlayacak yürüyüşe de aktif destek verecek.

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI

TDP Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan yayımladığı mesajda, 8 Mart’ın, tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gün olduğunu belirterek, “Yılın sadece bir günü değil, 365 gün hatırlanması gereken ve aslında toplumun dinamik değerlerini elinde tutan kadınlarımız, toplumun şekillenmesinde büyük rol üstlenmektedirler” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta resmi rakamlara göre toplam nüfusun yüzde 45.3’ünü oluşturan kadınların, kamu ve özel sektördeki genel çalışma oranının ise yüzde 32 olduğunu kaydeden Oyaltan, kadınların Cumhuriyet Meclisi’ndeki 50 sandalyenin sadece yüzde 8’ni doldurduğunu ifade etti.
Oyaltan, öğretmenlerin yüzde 66.7’sini, memur ve işçilerin yüzde 41.7’sini, doktorların yüzde 37.5’ini oluşturan kadınların; tüm meslek grupları arasında eşit olarak yer alabildiği zaman, ülkedeki sorunların çok daha kolay çözümlenebileceğine inandığını belirtti.

Kadınların hayatın her alanında, siyasette ve her türlü karar mekanizmalarında aktif olarak görev almalarına fırsat verilmesi gerektiğini kaydeden Oyaltan, “Kadınlarımız için toplumumuzda sağlanmaya çalışılan eşitlikçi gelişim için adımlarımızı atarken, kadın-erkek eşitliğinin, aynı zamanda barış kültürünün de ayrılmaz bir parçası olduğu düşüncesiyle, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm emekçi kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü’ kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi. 
Editör: TE Bilisim