Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Pishtiwan Sadiq, dün KKTC’ye gelişinin ardından Gazimağusa Belediyesi Başkanı ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter’i ziyaret ederek bölgeyle ilgili bilgi aldı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre Arter, Irak’lı heyeti ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iki bölge arasında yapılabilecek işbirliklerini değerlendirdi. Gazimağusa Belediyesi ziyaretinin ardından DAÜ’ye gelen Irak’lı heyet, Rektörlük Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

OSAM: “DAÜ BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ KONUKLAR AĞIRLIYOR”

Toplantıda konuşan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün bugün çok önemli konuklar ağırladığını ifade ederek, Bakan Sadiq ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Eğitim bağlamında Kuzey Irak’la geleceğe yönelik ciddi çalışmalar yapmayı planladıklarını kaydeden Prof. Dr. Osam, ilişkileri güçlendirmek ve ileriye götürmek adına çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından DAÜ tanıtım filmini izleyen heyete, DAÜ Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca detaylı bilgi verdi. 1979 yılında 150 öğrenci ile eğitim hayatına adım atan DAÜ’nün, bugün 98 farklı ülkeden 19 bin 100 civarında öğrencisi bulunduğunu kaydeden Amca, ana hedefin uluslararasılaşma ve akredite olmak olduğunu, bunu da başardıklarını ifade etti. Prof. Dr. Amca, altyapı olanakları, akreditasyonlar, sosyal yaşam, kampüs olanakları, öğrenci profili gibi konularda da konuk heyete bilgi aktardı.

Toplantıya Bakan Sadiq’ın yanısıra Bakan Yardımcısı Kawa Omar Hamad, danışmanlar Kokaz Hussein Azeez ve Ziyad Abdulkader Ahmed, Divan Başkanı Mariwan Bagok Aziz, Bakanlık Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Fateh Mohammed Ahmed, Ster Group Başkan Yardımcısı Dr. Hallow Talabani ile DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amca, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici katıldı.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yüksek Eğitim Bakanı Pishtiwan Sadiq, bugün öğleden sonra DAÜ’yü yeniden ziyaret edip, tüm fakülte ve tesisleri gezerek, dekanlarla yapılacak toplantıya katılacak. Bakan Sadiq ve beraberindeki heyet, yarın özel uçakla ülkeden ayrılacak.
Editör: TE Bilisim