Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’in bulduğu ilaç; Amerika’nın ilmi kuruluşu “American National Academy of Sciences” tarafından çıkarılan derginin Kasım sayısında “MS hastalığına (Multipl Skleroz) bir çare” olarak gösterildi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden verilen bilgiye göre, Almanya’nın en ünlü üniversitelerinden Friedrich-Alexander-University, Heinrich-Heine University, Max-Delbrück-Center for Molecular Medicine, Ruhr-University, Charité-University Medicine, German Center for Cardiovascular Research, University of Lübeck ve Berlin Institute of Health’deki profesörlerin yaptığı ortak çalışmanın sonunda yayımlanan makalede, Benter’in çalışmaları referans gösterildi.

Makalede, Benter’in yaptığı ilacın MS hastalığını tedavide bir çözüm olabileceği anlatıldı.

Benter’in daha önce “angiotensin-(1-7)’in anti-inflamatuar” olduğunu göstermesini örnek alarak yapılan çalışmada, bu ilacın “macrofaj-mediated inflammasyonu durdurduğunu ve MS hastalığının tedavisinde bir ümit” olduğu aktarılıyor.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof Dr İbrahim Benter, Amerika ve Avrupa’da profesörlerle araştırmalarına ve yayınlarına devam ediyor.

Söz konusu makale, (Proceedings of the National Academy of Sciences USA 2016 Nov 21. pii: 201612668) adresinden okunabilir.

MS Hastalığı (Multipl skleroz), bağışıklık sisteminin sinirleri kapsayan koruyucu dokuya (miyelin) saldırdığı potansiyel olarak zayıflatan bir hastalık. Belirtileri etkilenen sinirlere ve hasarın boyutuna bağlı olarak oldukça değişkenlik gösteriyor. Şiddetli multipl skleroz hastaları yürüme ve net konuşma yetilerini kaybedebiliyor.
Editör: TE Bilisim