YDÜ’den verilen bilgiye göre, yönetmenliğini Tamer Garip’in yaptığı “Dr. Dilara”, kurgusu ve oyuncu kadrosu ile dikkat çekiyor. Filmin kadrosunda Türkiye’nin oyuncularından Cengiz Bozkurt ile birlikte birçok Kıbrıslı isim de yer alıyor. Dr. Dilara karakterine can veren filmin başrol oyuncusu Ruhsan Ankay da Lefkoşa doğumlu bir Kıbrıslı Türk. Filmde Dr. Dilara’nın “babası” rolünde ise filmin yapımcılarından Metin Erduran yer alıyor.

Filmde Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi’nden mezun olan ve bu alanda Londra’da eğitim alan Celal Can Orhan ise polis müfettişi rolünde. Filmin yardımcı başrol oyuncusu olarak da, henüz 6 yaşında KKTC’nin en küçük çocuk oyuncuları arasına giren Buse Kırpala yer alıyor. Dram ve gerilim türünde olan filmin konusu; Kıbrıslı bir ailenin tek kızı olan Dilara üzerinden gelişiyor. Film, uzun yıllar İtalya’da yaşayan Dilara’nın eşinin vefatından sonra dört yaşındaki kızı ile Kıbrıs’a kesin dönüş yapması ile başlıyor.

Filmin yönetmeni Tamer Garip yaptığı açıklamada, filmin başrol oyuncusu ile kadın temasının vurgulandığını, bu karakterin güçlü kadın figürü ile Kıbrıslı kadınlara rol model olmasını amaçladıklarını dile getirdi. Bunun yanı sıra Kıbrıs’ın kanayan yarası olan kayıp şahıslar ve toplu mezarlar konusunun bu coğrafyada yaşayan her iki toplum açısından bir bütün içerisinde ayrım yapmaksızın ele alındığını da ifade eden Garip, “Bu projeyi hayata geçirmemiz için olanak sağlayan YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve tüm YDÜ ailesine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci ise; film çekim sürecinde yer alan fakülte öğretim elemanları ve öğrencilerin uygulamalı bir sinema filmi projesinde yer almalarının mesleki deneyim açısından fırsat olduğunu belirtti.

Bu arada 7 Ekim Cuma günü Yakın Doğu Üniversitesi AKKM’de gerçekleşecek film galasına Cengiz Bozkurt başta olmak üzere filmde görev alan tüm oyuncuların da katılacağı bildirildi.
Editör: TE Bilisim