Dürüst, UBP, DP-UG ittifakının bozulmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi ve ekledi: 

UBP Milletvekili Kemal Dürüst, Ulusal Birlik Partisi ile Demokrat Parti arasındaki ittifakı bozan ismin Genel Başkan Hüseyin Özgürgün olmadığını söyledi.UBP’nin desteklediği örgütlerden gelen kararların ittifakın bozulmasına sebep olduğunu belirten Dürüst, yerel seçimlerde Güzelyurt ve Lefke’de iddialı olduklarını belirterek, “Biz Güzelyurt’ta fark yapmak adına kararlıyız. Lefke’de de belediyenin aksaklıklarına rağmen iddialıyız. Bu zaten seçim günü belli olacaktır. Esas olan hizmettir” dedi. ADA TV’de Mert Özdeş’in sorularını yanıtlayan UBP Milletvekili Kemal Dürüst, sözlerinin devamında şunları kaydetti: 

‘İTTİFAKIN BOZULMASI OLDUKÇA YERİNDE’ 
“UBP ve DP ittifak girişimleri başlatmış ancak gelinen noktada ittifak bozulmuştur. Bunun nedenleri üzerinde suçlayıcı olmak kimseye yarar getirmeyecektir. Bu kararı Özgürgün, tek başına vermemiştir. Bütün örgütlerden gelen kararlar ittifakın bozulması yönünde olmuştur. Bence oldukça yerinde olmuştur. Gelinen noktada, koşulların getirdiği noktada ittifakın ortadan kalkması yanlış bir karar olmamıştır. Böylece her parti kendi gücüyle seçime girecektir. Bu noktaya kolay gelinmedi. Bugün UBP her şeyden önce, özellikle iktidar dönemimizin son 1 yılındaki aksaklıklar ve iç çatışmaların getirdiği, halkın takdiriyle UBP, 26 milletvekilinden 14 milletvekiline düşmüştür. Halk, UBP’ye hata yaptığı noktada bir uyarı vermiştir. Biz muhalefet partisiyiz şuanda. Ancak özeleştiri yapan milletvekili olan, 9 aydır iktidarda olan halka refah getireceğim diyenlerin halka güvensizlik aşıladıklarının altını çizmek isterim. İktidar ortağının halka vermiş olduğu herhangi bir iyi icraat olmadığına göre muhalefetteki partilerin iyi adaylarla uzlaşı kültürünü öne çıkararak kaliteli hizmet projelerini öne sunarak seçime girmek hedefimizdi. 

‘GÜZELYURT VE LEFKE’DE İDDİALIYIZ’ 
Güzelyurt’ta meclis üyelerinin UBP amblemi altında çıkmamaları ve DP amblemi ile çıkmaları yönünde DP’nin istenci vardı. Bütün UBP üyelerinin, imkansız olarak baktıkları olaydı bu. Onlar da kabul etmezseniz adaylığımızı çıkaracağız demişlerdi. Aday çıkarmalarının da normal olduğunu düşündük. Biz Güzelyurt’ta fark yapmak adına kararlıyız. Lefke’de de belediyenin aksaklıklarına rağmen iddialıyız. Bu zaten seçim günü belli olacaktır. Esas olan hizmettir. Halka hizmet edecek kadroların halkın beğenilerine sunulması gerekir. UBP, KKTC’ye yürekten inanan bir partidir. Anavatanın, KKTC’de sonsuza kadar etkisi olmasını isteyen bir partidir. Devlet bilinciyle her zaman için güçlü yatırımlar yaparak, halkını ilerilere götürmek isteyen bir partidir. 

‘DP, UBP İLE YARIŞAMAZ’ 
DP hiçbir yerde hiçbir noktada UBP ile kıyaslanabilecek bir parti değildir. UBP büyük bir partidir. UBP bu ülkede 300’e yakın köyde 300 küsür örgütsel yapısıyla dimdik ayakta duran bir partidir. Bizim örgütlerimiz kemikleşmiş mihenk taşı olan örgütlerdir. DP de bizden ayrılan arkadaşların güç verdiği bir partidir. Benim bölgemde yüzlerce DP’li vatandaş bağımsız oluyor, bir kısmı bizim partimize geliyor. 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DP’DEN UBP’YE KATILIMLAR OLACAK” 
Önümüzdeki günlerde de DP’den UBP’ye katılım olacaktır. İttifak zarar görmesin diye biz UBP’ye katılımı geciktirdik. Ancak bugünden sonra geçiş yapmak isteyen vatandaşları geri çevirmeyeceğiz. 

‘UBP DÖNEMİNDE GÜZELYURT’A YATIRIMLAR YAPILMIŞTIR’ 
UBP’nin iktidar olduğu dönemlerde de diğer partilerde de Güzelyurt’un üzerindeki belirsizlik bulutları gitmedi. Gerekli yatırımlar olabilmeliydi. UBP döneminde yine de yatırım yapılmıştır Güzelyurt’a. Bir ODTÜ’nün kararını veren UBP iktidarıdır. 1990 LAÜ’nün kuruluşu yine UBP iktidarlığı dönemi. Narenciye alanındaki sulama sistemleri, çağdaş projeler UBP döneminde hayata geçmiştir. Güzelyurt’a bütün yatırımlar iktidarlığımız döneminde gerçekleşmiştir. 9 aydır UBP’nin olmadığı bir hükümet vardır 35-36 bin nüfusa sahip olan Güzelyurt- Lefke ilçesinden kabinede hükümet noktasından bir Bakanlık neden verilmemiştir, UBP’ye? Bu etik midir? Ahlaki midir? Lefke Güzelyurt insanının sorunlarının ve varolan konuların takibi açısından bu ülke nüfusu içerisinde diğer şehirler gibi tüm mükelleflerini yerine getiriyorlarsa bir bakanlık verilmesi gerekmiyor muydu?” 
(STAR
 KIBRIS)
Editör: TE Bilisim