UBP hükümeti tarafından batağa sürüklenmiş yerel yönetimlerin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı birikmiş borçlarının ödenmesi ile ilgili olarak uygulamaya konulan Kanun Hükmünde Kararname, belediyelerin geçmiş borçlarını kapatırken günlük borçlarını ve maaşları ödeyememe olgusuyla karşı karşıya bırakacaktır.
Sözü yalan, yaptığı uduruk, kararları ve yasaları uygulamaya koyarken doğaracağı sonucu düşünemeyen mevcut hükümetin hala daha birinci gündemi işgal ettikleri koltuklar, alt gündemi ise Ankara hükümetlerine yaranma olarak öne çıkmaktadır.
Ülkemizin Başkentinin salgın hastalıkların eşiğine getirilmesini seyretmekten öte hiçbir önlem almayan bu hükümet,kurultayları öncesi Belediye çalışanlarının verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle greve gitmesi üzerine,akıllarınca grev nedenini ortadan kaldırmak adına uygulamaya koydukları bu kararname ile birçok kırsal bölge belediyesinin ipini çekmekte olduklarının farkına varamayacak kadar ne yaptıklarını bilmez bir duruma düşmüşlerdir.
Ülkenin her tarafında yangın devam ederken,Başbakan’ın halkın yüzüne baka baka, zorlanarak okuduğu bir metin ile KKTC’yi yücelteceğinden bahsedebilmesi tam anlamı ile halkla alay etmekten öte bir şey değildir.
Ülkeyi idare!!ettikleri Başkent Lefkoşa’nın içine düşürüldüğü feci manzarayı bile göremeyen bu hükümet ülkeyi nasıl yönetecektir sorusu hep birlikte cevaplamamız gereken bir sorudur.
Salgın hastalıklardan, kanserden, göç etmekten, iflas etmekten ve başıboşluktan kurtulmak üzere bir an önce Erken seçim tarhinin belirlenerek halkın sınavından geçmekten başka çaremiz kalmamıştır.
Halkımızın gelinen bu noktayı hak edip etmediği ancak sandıkta ortaya çıkabilecektir. Demokrat Parti olarak bizler, halkımızın o noktada doğru kararı üreteceğinden eminiz.
 
Serdar DENKTAŞ
Genel Başkan
Editör: TE Bilisim