Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP Ulusal Güçler) ilk mitingini Karpaz'da yaptı. Mitingte DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP Ulusal Güçler milletvekili Dr. Ahmet Kaşif ve DP Ulusal Güçler İskele ilçe başkanı Ahmet Cennetoğlu konuşma yaptı.
"Geleceğin iktidarı DP Ulusal Güçler bu gece burada halkımızı selamlıyor" diyen, İskele ilçe başkanı Ahmet Cennetoğlu, DP Ulusal Güçler İskele milletvekili adaylarını halka tanıttı. Cennetoğlu'nun ardından konuşma yapan DP Ulusal Güçler milletvekili Ahmet Kaşif, "Dipkarpaz’dan Yeşilırmağa sesimizi, soluğumuzu ve haykırışımızı duyurmaya geldik. Bizlerle bu çoşkuyu paylaşan siz vatanını, toprağını seven DP Ulusal Güçler hoşgeldiniz, şeref verdiniz" diyerek sözlerine başladı. Kaşif konuşmasını şöyle sürdürdü, "Sizlere herkesin eşit, herkesin hakkını alabileceği, rahat, huzurlu ve mutlu bir yaşam vaadediyoruz" diyen Kaşif, DP Ulusal Güçlerin mihenk taşı, esas odağı ‘insan’dır"
İrsen Küçük'e hitaben "Devrik Başbakana mesajım olsun" diyen Kaşif, "Sn. Küçük sen bir koltuk uğruna ve bakanlarında dahil, yapmadığınız kalmadı. İnsanların onuruyla, gururuyla, emeği ile oynayarak koltuğunuzu kurtarmaya çalıştınız. Ama doğruyu gören bizler, doğruyu gören DP Ulusal Güçler sizleri bu koltuktan mahrum etti" dedi. İnsanların işten durdurulcağı ile ilgili açıklama yapan İrsen Küçük'ü eleştiren Kaşif, "Bu gençler madem durdurulacaktı, niye bir günlük koltuk için bu gençlere sen yalan söyledin?" dedi.

KAŞİF: “24 SAAT DEĞİL, 48 SAAT ÇALIŞACAĞIZ…”

"Biz hiçkimseye yalan söylemeyeceğiz" diyen Kaşif, "Devletin olanakları çerçevesinde herkes devletten istediğini alabilecektir. İnsanımızın daha mutlu, daha refah yaşaması içinde elimizden geleni yapacağız. 24 saat değil, 48 saat çalışacağız" dedi.

KAŞİF: “BİZLER BİR OLARAK YOLA ÇIKTIK. BİRLEŞTİK, BÜTÜNLEŞTİK…”
"Bizler bir olarak yola çıktık. Birleştik, bütünleştik bizler biriz, beraberiz, yenileniyoruz ve bizler geleceğiz" diyen Kaşif boykot çağrılarınıda eleştirdi. Kaşif, "Karşınızda pırıl pırıl 5 aday. Hiçkimse ‘karma oy veya botkot’ hatasına düşmesin. Meşalenin altına vuracağınız her mühür bir vekil demektir. Bunun için meşalenin altına mührümüzü vuracağız ve pırıl pırıl adaylarımızı meclise göndereceğiz" dedi.
Ahmet Kaşif’in konuşmasının ardından DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş; “Yeni bir seçenek, yeni bir gelecek için geliyoruz. Akın akın geliyoruz. Bölge bölge geliyoruz. Bizimle Karpaz iktidara gelecek. Karpazın yeni dönemde yüzü gülecek. Işte KKTC’ni yenilenmeye hazırlanan başkanı. Yenilenmenin, yeni bir geleceğin mimarı geliyor. DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, geleceğin mimarı Serdar Denktaş” anonsu ve halkın "Başbakan Denktaş" sloganları eşliğinde miting konuşmasına başlayan Denktaş halkı şu sözlerle selamladı, "Karpazın güzel, mert insanları hem Ramazanınız, hem gazanız bu akşam mübarek olsun."
Denktaş, "28 Temmuz’a giden süreçte ilk seçim mitingini de bu akşam Dipkarpaz’da yapıyoruz. Doğudan yaktığımız meşaleyi, batıya kadar götürmek için 28 Temmuz’da iktidar yapmak için" dedi.

"YAĞMA YOK. DP ULUSAL GÜÇLER VAR"
"Yürüdüğümüz yolda zafer var, yürüdüğümüz yolda bu ülkeyi yeniden yapılandırmak var, gençimize gelecek sağlamak var" diyen Denktaş, İrsen Küçük'ün "devam" dediği icraatlarını anlattı. Denktaş, "Nereye devam? Batmış olan hayvancılığın ölmesine mi? KTHY zarar etmiş diye kapatanlar, ‘Hayvancılık da zarar ediyor’ diyerek hayvanınızı da ortadan da kaldırmazlar mı? Elektrik kurumunu satmaya çalışanlar, ‘havalar yağışlı değildir’ diye çiftçiliği de ortadan kaldırır mazlar mı? Bu ülkede tuvaletini tamir etmedikleri için, tek çıkış kapımız olan Ercan Havalimanını bir çırpıda tekelleştirerek egemenlik hakkımızı devredenler yarın bizi de, Devleti de, hükümeti de devreden kaldırmaz mı? Ama yağma yok. DP Ulusal Güçler var."

DENKTAŞ: “DEVLETİ ARTIK BURALARA GETİRMENİN ZAMANI GELMEDİ Mİ?”
Bu ülkede artık Dipkarpaz’daki vatandaşımızın küçücük bir iş için Mağusaya gitmesini engelleyeceğiz diyen Denktaş, "Yeşilırmaktan bir arkadaşımızın doğum belgesi alması için Lefke’den öteye geçip, Güzelyurt’a, ordan Lefkoşa’ya ulaşmaması lazım. Bu ülkede artık, hemen buracıkta açılmış bir devlet dairesinde insanımız ziyaret ettiğinde, kendisini ‘Abdurahman bey, Fatma teyze hoşgeldin’ diye karşılayan, güler yüzlü memurların hizmet verdiği, merkeziyetçilikten yerelciğe ulaştığımız, merkezdeki her işin buralarda da yapılabildiği küçük küçük daireler içerinde işlerimizi halledebilmemiz lazım. Devleti artık buralara getirerek, çözmenin zamanı gelmedi mi? Sizde bizim gibi düşünüyorsanız 28 Temmuz geldiğinde DP Ulusal Güçler’in meşalesinin altına mühür vurarak evet diyecek misiniz?" dedi.
Sağlıkta yaşanan sıkıntıların DP Ulusal Güçler iktidarıyla sona erecceğini söyleyen Denktaş, sıra bekleme sorununun çözüleceğini ve hastane ve doktor seçme hakkının vatandaşa verileceğini söyledi. Denktaş, "İnsanımıza en iyi hizmeti vermek, okullarımızda çocuklarımıza ücreti ne isterse olsun, ailesinin geliri ne isterse olsun en iyi hizmeti vermek DP Ulusal Güçler iktidarıyla mümkün olacak" dedi.
Her yaz yaşanan Kur'an kursu tartışmalarını bitireceklerini belirten Denktaş, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonuyla bu sorunu çözeceklerini söyledi.
"Başınıza gelmek için değil, Devleti, hizmeti, hükümeti ayağınıza getirmek için sizden destek istiyoruz" diyen Denktaş, hiç bir zaman popülizm yapmadığını ve sözler verip halkı aldatmadığını belirterek, "Bu topraklar, bu gelecek, bu vatan bizim müşterek toprağımız, müşterek geleceğimizdir. Birlikte bir bütün olarak ileri yürüyeceğiz ve hiçkimsenin gücü bizi durdurmaya yetmeyecek. DP Ulusal Güçler sandıktan iktidar olarak çıkacak" dedi.

Editör: TE Bilisim