Hükümetin küçük ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Parti Meclisi, bu akşam Anayasa değişikliği gündemiyle toplanıyor.

DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy’dan alınan bilgiye göre, toplantı, partinin yeni genel merkezinde saat 18.00’de başlayacak.

BAŞBAKAN DP-UG VE TDP BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Anayasa değişikliği konusunda hükümet ortağı DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile görüştü.

Yorgancıoğlu’nun görüşmelerde DP-UG ve TDP’deki tereddütleri dinleyerek, görüşlerini ifade ettiği; konuyla ilgili değerlendirmelerin sürdüğü belirtildi.

DP-UG PARTİ MECLİSİ HUKUKÇULARLA TOPLANACAK

DP-UG Parti Meclisi, Anayasa değişiklikleri konusunda bu akşam yapacağı toplantıda hukukçuların görüşlerini de dinleyecek ve değerlendirecek.

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan DP-UG Genel Sekreteri Taçoy, dünden beri çalışmalar yapan hukukçuların da katılacağı toplantıda, Anayasa değişiklikleri konusunun değerlendirileceğini ve partinin tutumunun belirleneceğini söyledi.

Taçoy, Meclis Genel Kurulu’nun yarın Anayasa gündemli toplantısına DP-UG’li milletvekillerinin katılıp katılmayacağı sorusu üzerine, bu konudaki değerlendirmenin de bu akşamki toplantıda yapılacağını ifade etti.

MECLİS DÜN TOPLANAMAMIŞTI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun dün nisap yetersizliği yüzünden yapamadığı Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasa Önerisi gündemli olağanüstü toplantısına DP-UG’den sadece Anayasa değişikliklerini görüşen özel komitenin üyesi Ergün Serdaroğlu katılmıştı.

Meclis’in dün yapamadığı toplantının ardından basına açıklama yapan Taçoy, Anayasa’nın değişmesini istediklerini ancak aceleye getirilmesine karşı olduklarını, bazı maddelerle ilgili kaygıları bulunduğunu ve görüşmenin Pazartesi gününe kalmasını istediklerini söylemişti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün yaşanan nisap sorununun ardından yarın “Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasa Önerisi” gündemiyle yeniden toplanmayı deneyecek. 
Editör: TE Bilisim