DP-UG parti meclisi CTP ile hazırlanan hükümet protokolüne onay verdi.
Kararın çekimser oylara rağmen oy birliği ile alındığı belirtiliyor.

Bu akşam saat 19:40’da toplanan DP-UG Genişletilmiş Parti Meclisi, toplantısına saat 22:00 sıralarında oy birliğiyle ara verildi ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş toplantıda bazı çekimser oylara rağmen hükümet oluşumuna onay verildiğini açıkladı.

CTP-BG ile bir süredir devam eden ve bugün bir noktaya gelen protokol ve idari yapılanma paylaşımının görüşüldüğünü ve parti meclisinden onay alındığını ifade eden Denktaş, “hayırlı olsun” dedi.

CTP-BG parti meclisi toplantısının devam ettiğini ama DP’de tartışmaların sona erdiğini, çekimser oylar bulunduğunu fakat ret oyu bulunmadığını dile getiren Serdar Denktaş, neticede hükümet oluşumuna oy birliğiyle onay verildiğini vurguladı.

Parti meclisi toplantısının önümüzdeki süreçle ilgili olarak basına açıklama yapılmasından sonra da devam edeceğini dile getiren Serdar Denktaş, hükümet oluşumuna onay verildiğine göre yarın, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğu’nun belirleyeceği bir saatte, CTP-BG Parti Meclisi toplantısında da onay alınması halinde Cumhurbaşkanı Eroğlu’na oluşumun sunulabileceğini ifade etti.

Denktaş, bazı sıkıntıların genişletilmiş parti meclisi toplantısında konuşularak aşıldığını da belirtti.

Bu arada basına açıklama yapıldıktan sonra yaklaşık yarım saat daha süren toplantı 10:30 sıralarında sona erdi.
Editör: TE Bilisim