Demokrat Parti Ulusal Güçler Milletvekillerinden Menteş Güzdüz, Esat Ergün Serdaroğlu ve Özdemir Berova, partisinden istifa edebilecekleri yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek; “gazetelerimizden birinde fotoğraf ve isimlerimizin kullanılarak, istifa edeceğimize dair çıkan haberler partimizi yıpratmaya ve manipülasyona dayalı bir haberdir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. DP Ulusal Güçler yoluna tüm hızıyla ve tek yürek, geleceğe devam etmektedir. " dediler.

MENTEŞ GÜNDÜZ: “BİZ BİR GAYRET İÇERİSİNDEYKEN BİRİLERİNİN BİZİM ADIMIZI BU ŞEKİLDE KULLANMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”
DP Ulusal Güçler Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, bu tür asılsız haberlere tepki gösterdi.
Gündüz; “Seçim öncesi bu tip saldırılar bilinçli olarak gündeme getirilmektedir. Bölgemizde seçim çalışmalarına hızla devam etmekteyiz. Güzelyurt ve Lefke’de kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Biz bu gayret içerisindeyken birilerinin bizim adımızı bu şekilde kullanması düşündürücüdür. Ayrıca hiç sorgulamadan bazı gazetelerin manşetlerinde de yer almamızı basın etiği açısından pek hoş karşılamamaktayım” diye konuştu.

ÖZDEMİR BEROVA; “PARTİ İÇERİSİNDE PEK TABİKİ FARKLI GÖRÜŞLER OLACAKTIR, BUNLAR İÇİN GÖRÜŞ İFADE EDİLECEK YER PARTİ YETKİLİ ORGANLARIDIR. İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!”
DP Ulusal Güçler Girne Milletvekili Dr. Özdemir Berova; “Bizim istifa edeceğimize dair herhangi bir beyanımız yok. Bize sorularak yazılan bir haberde değildir. Şahsen benim öyle bir tasarrufumda olmadı. Nezaketen de olsa bize soru yönlendirilseydi, böyle bir istifanın söz konusu olmadığını ifade ederdik. Çıkan her gazete haberine yorum yapacak olursak asli görevimizi yapamaz hale geliriz.
Ayrıca parti içerisinde pek tabiki farklı görüşler olacaktır. Bunlar demokrasinin gereğidir. Bunlar için görüş ifade edilecek yer parti yetkili organlarıdır. Her farklı görüşün bir istifa anlamına gelmesi de doğru değildir.”

ESAT ERGÜN SERDAROĞLU: “İSTİFA HABERLERİ ASILSIZ VE PARTİYE YÖNELİK BİR SALDIRI”
DP Ulusal Güçler Girne Milletvekili Dr. Esat Ergün Serdaroğlu’da, istifa yönündeki haberlerin doğru olmadığını, asılsız olduğunu ve partiye yönelik bir saldırı olarak gördüğünü dile getirdi.
Serdaroğlu; “bu hükümet reform hükümetidir, halka verilmiş taahhütleri vardır. Bu taahhütler henüz yerine gelmemiştir, bunun için genel bir rahatsızlık olduğu doğrudur ama bu rahatsızlıkları gidermenin yolu parti içerisinde mücadele etmektir” dedi.

ZORLU TÖRE: “SON SİYASİ GELİŞMELERİ YARIN KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIM”
Bu arada istifa edecekler arasında ismi geçen DP Ulusal Güçler Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre’de bir şekilde isim verilerek yapılan bu tür haberleri doğru bulmadığını, gazetelerin kendi yorumu olduğunu belirterek; “ancak benim genel yaklaşımım var, bunu da yarın saat 11.00’de Cumhuriyet Meclisi’nde son siyasi gelişmelerle ilgili olarak düzenleyeceğim basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.
 
Editör: TE Bilisim