DP-UG genişletilmiş toplantısı sonucunda hem hükümete hem de UBP ile ittifaka devam kararı çıktı.

Genel Başkan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, 5.5 saat süren ve gece yarısı tamamlanan toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, görüşlerin açıkça ifade edildiği bir toplantı olduğunu, toplantı öncesi hükümet ortaklığı veya UBP ile ittifaktan birinden vazgeçme kararı çıkar düşüncesi taşıdığını belirtti.

"Hükümet icraatlarında bir süreden beridir kilitlenme yaşanmaktaydı, ancak Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bu sabah gerçekleştirilen toplantıda, sıkıntıların aşılabileceği yönünde görüş birliğine vardık”  diyen Denktaş, mutabakatın CTP-BG’nin Merkez Yönetim Kurulu tarafından da benimsenmesi gerektiğini ifade etti. Denktaş, “CTP MYK’sının bambaşka bir karar üretmesi elbette bizim tutumumuzu da ortadan kaldırır” dedi. 

Denktaş, MYK’dan “Koalisyon protokolü ve hükümet programına uygun hareket edilmesi halinde bir hükümet krizi yaratmanın doğru olmayacağı” kararı çıktığını belirtti.

YEREL SEÇİM

Yerel seçimlerde güçbirliği konusunda medyanın da katkısıyla ciddi sıkıntıların ortaya çıktığını da ifade eden Denktaş, sıkıntıların aşılması ve güç birliğinin en sağlıklı bir şekilde yürütülmesi yönündeki Parti Meclisi kararının halen yürürlükte olduğunu belirtti.

Denktaş, “MYK bu güç birliğinin devam etmesi için sıkıntıları aşacak girişimlerin yapılmasını, en sağlıklı güç birliğinin  oluşmasını arzu etmektedir” dedi.

Her iki konuda da muhataplar ile görüşme yapılacağını kaydeden Denktaş, “Sonuç onların tutumuna da bağlıdır” dedi.

İSTİFALAR 

Partiden istifalar konusunda ise Denktaş, 180 istifanın 100 imza ile geri çekildiğini söyledi. Denktaş, "bu işin başını çekenlerin, 'falanca yere şu kadar insan alındı, senin kızın alındı mı' şeklinde yalan söyleyerek partilileri aldatmakta olduğunu" kaydetti. “Başı çeken dediğim birkaç arkadaşımızın parti ile ilişkisi kalmamıştır” diyen Denktaş, dün 100 istifanın daha yapıldığı duyumlarının çıktığını ancak partiye herhangi bir şeyin henüz ulaşmadığını da söyledi. Denktaş, seçim dönemi şantaja boyun eğmeyeceğini  yineledi

ALANLI

"Milletvekili aday olamaz" diye bir kural olmadığını da kaydeden Denktaş, DP Ulusal Güçler Milletvekili Hüseyin Alanlı’nın İskele bölgesinde bölge örgütlerinin görüşü doğrultusunda ve kazanma şansı bulunmasından dolayı belediye başkanlığına aday gösterildiğini de kaydetti.

UBP ile güçbirliği alanlarının çok büyük bir sıkıntı olması halinde daraltılabileceğini kaydeden Denktaş, ancak 16 belediyede güç birliğinin devam etmesini istediklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim