DP-UG’den yapılan açıklamaya göre, Ramadan Cemil Meydanı’ndan başlayan ve Ziya Rızkı Caddesi boyunca devam eden eyleme; engelli vatandaşlar, anneler ve gençler katıldı, katılımcılar Girne’nin yol ve kaldırım altyapısındaki “yetersizliklere” dikkat çektiler.

“BUZ PATENİ ALANI DEĞİL KALDIRIM İSTİYORUZ”

“Engelsiz Kaldırımlar İstiyoruz, Engelsiz Ulaşım İstiyoruz, Hayatı Paylaşmak İçin Engelleri Kaldıralım, Aygınlara Değil Kaldırımlara Bütçe, Buz Pateni Alanı Değil Kaldırım İstiyoruz, Anneyim Çocuğumla Güven İçerisinde Çarşıda Yürümek İsterim, Neneyim Torunumla Yürümek İstiyorum, Kent Bizim Söz Bizim, İnsan Haklarımı İstiyorum, Çocuk Haklarımı İstiyorum” gibi sloganların yazdığı pankartlar ile Ziya Rızkı Caddesi boyunca yürüyen ve kısa bir süre yolu trafiğe kapatan eylemciler, Girne’de en temel belediye hizmeti olan yol, kaldırım gibi altyapı çalışmalarının senelerdir sağlanamadığına dikkat çektiler.

Eylemciler Girne Belediyesiyle ilgili Sayıştay raporlarına giren 11.4 trilyonun nereye harcandığını sorgulayarak, bunun yanında en temel belediyecilik hizmetlerinin senelerdir neden verilmediğini sordular.

Bağımsız aday Nidai Güngördü’nün 15 yıl, mevcut Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın 12 yıldır Girne Belediyesi yönetiminde olduğunu ifade eden eylemciler; “Nidai 15 yıl, Sümer 12 yıl, Etti mi 27 yıl, Bitsin Girne’min engelleri artık bu yıl!” pankartı açarak Girne’de yaşanan altyapı sorununun bitmesini talep ettiler.

Şu an Girne’de engelli, çocuklu, yaşlı vatandaşlar için sokakta dolaşmanın çok zor ve tehlikeli olduğunu savunan eylemciler, “Yaşama özgürlüğünü fiziksel olarak mümkün kılan bir düzenleme istiyoruz” dediler.

“SEÇİME BİR KAÇ AY KALA İŞ YAPAR GÖZÜKMEK HALKI KANDIRMAKTIR!”

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın senelerdir yapmadığı kaldırım, yol çalışmalarını seçime bir kaç ay kala alel acele yapmaya çalıştığını söyleyen eylemciler, bunun bir göz boyamadan ve halkı kandırmaktan başka bir şey olmadığını söylediler.

Eylemciler seçim öncesi bitirilmeye çalışılan kaldırım ve yollarda seçime yetişme telaşı ile engelli, özellikle gözleri görmeyen vatandaşlar için hiç bir düzenlemenin olmadığına, baştan savma bir şekilde oy uğruna yine boşa para akıtıldığını öne sürdüler.
Editör: TE Bilisim