Demokrat Parti – Ulusal Güçler (DP-UG) Gençlik Örgütü ise ‘Babalar Günü’ etkinlikleri çerçevesinde, saat 15.00’de Lefkoşa Atatürk Büstüne, saat 15.30’da Kıbrıs Türk Halkı’nın Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabrini, saat 16.00 ise Kadın Örgütü ile birlikte KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Cumhuriyet Parkı’nda yer alan kabrini ziyaret ederek çelenk koydu, ardından manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

DP-UG Kadın Örgütü ve Gençlik Örgütü birlikte kurucu Cumhurbaşkanı merhum Denktaş’ın kabrinde basın açıklamasında da bulundu.

AKTOPRAK:
“DP-UG Kadın Örgütü olarak toplumun en küçük birimi ailenin temel direklerinden biri olan Babalara olan saygımızı, Kıbrıs Türk Halkının Atası ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a saygılarımızı sunarak gösteriyoruz” diyerek sözlerine başlayan DP-UG Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş önderliğinde varoluş mücadelesi veren ve KKTC’ni kuran babalara ve onların davasına, kurucu Cumhurbaşkanının huzurunda bir kez daha bağlılıklarını ve şükranlarını sunduklarını belirtti.
DP-UG Kadın Örgütü olarak, KKTC’ni yaşatma, güçlendirme ve yüceltme mücadelesinde kararlılıklarını dile getiren Aktoprak sözlerini şöyle tamamladı:

“DP-UG Kadın Örgütü olarak, bugün daha güçlü olarak kurucu Cumhurbaşkanımızın vasiyetine sahip çıkarak, KKTC’ni yaşatma, güçlendirme ve yüceltme mücadelesini, daha büyük bir kararlılıkla sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.”

ÖZTÜRK:
“Her insan hayatının tartışmasız temel taşları annelerimiz ve babalarımızdır” diyerek sözlerine başlayan DP-UG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Münür Öztürk ise, DP-UG Gençlik Örgütü olarak tüm babaların babalar gününü kutlarken, hayatta olmayan babalara da bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.
Öztürk, böyle anlamlı bir günde, özgürlük mücadelesinin verilmesinde kahraman halkımıza önderlik eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Dr. Fazıl Küçük ve Rauf R. Denktaş’ı bir kez daha anıyor olmanın heyecanı içinde olduklarını da dile getirdi.

Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Denktaş’ın, gençlere verdiği öneme de dikkat çeken Öztürk; “Liderimiz Rauf R. Denktaş’, tüm yaşamı boyunca ‘güvenilecek liman’ olarak gördük, derdimiz olduğunda yanına koştuk, kimimiz överek, kimimiz eleştirerek gölgesinde yaşadık. Bu lider bize her zaman her sıkıntımızda bir baba gibi davranan büyük bir dava adamı idi. Bizde bu anlamlı günde işte bu nedenle huzurundayız” dedi.

Gençler olarak, büyük bedeller ödenerek kurulan KKTC’yi arzu edilen noktada görmemelerinin sıkıntısını yaşadıklarını dile getiren DP-UG Gençlik Örgütü Genel Başkanı Öztürk; “Senin evlatların olan biz gençler, demokrasiyi bir yaşam biçimi haline getirmek için, devletimizin sahipsiz olmadığını göstermek için, iyi bir yönetim oluşturarak dünyaya kendimizi ispat etmek için, terk edilen değil! Yaşanılacak bir ülke yaratmak için, kendi ayakları üzerinde durabilen bir devlet yaratmak için, bize üzerinde hür yaşayalım diye armağan ettiğin devletimizi vatan yapacağımıza DP-UG Gençlik Örgütü üyeleri olarak, huzurunda bir kez daha ant içeriz” dedi.











 
Editör: TE Bilisim