“ESENTEPE’NİN YENİ DÖNEMİ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

 

 

 

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Esentepe Belediye Başkan adayı Hasan Ratip Birinci ve Belediye Meclis Üyesi adaylarını dün akşam düzenlediği törenle bölge halkına tanıttı.

Yoğun katılımla gerçekleşen tören, Esentepe eski Belediye Başkanı Merhum Erdal Barut için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Girne Milletvekilleri Ergün Serdaroğlu ve Özdemir Berova, bazı üst düzey parti yöneticileri ve çok sayıda bölge halkının katıldığı törende, Serdar Denktaş, Hasan Ratip Birinci ve Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda, Esentepe Bölgesi için değişimi beraber yapmayı önerdikleri vizyon ve hayallerden bahsedildi, Merhum Erdal Barut’un tamamlayamadığı projelerin en kısa zamanda hayata geçirileceği üzerinde duruldu.

 

SERDAR DENKTAŞ: “ESENTEPE’NİN YENİ DÖNEMİ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş bölge halkına hitaben yaptığı konuşmasında, törene katılarak kendilerine güç veren bölge halkına teşekkür etti ve “Hoş geldiniz. Esentepe’nin yeni dönemi şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Konuşmasının devamında, Kıbrıs sorununun bir müddetten beridir masada görüşülmeye başladığını anımsatan Denktaş, sonucun ne olacağının bilinmediğini, ama bir şekilde sonuçlanacağına işaret etti ve bölge halkına sordu:

“Esentepe, Bahçeli ve Beşparmak’ı bırakıp gitmeye hazır mısınız?”

Bölge halkından “Hayır” cevabını alan Denktaş şöyle devam etti:

“O zaman nereden gelirsek gelelim, nerede doğmuşsak doğalım hepimiz Esentepeli’yiz, Karaağaçlı’yız, Bahçelili’yiz, Beşparmaklı’yız. Esentepe Belediyesi’nin sahibiyiz. Bunu söyleyelim. Bu topraklar eğer bizimse, kimse ama hiç kimse bizi bölememeli. Bizi birbirimizden ayırt etmemeli. Birbirimize sarılarak birlik içerisinde güçlü bir şekilde Esentepe’ye en iyi hizmeti vereceğine inandığımız kişinin etrafında bütünleşmeli ve yola devam etmeliyiz.”

 

“ERDAL ARKADAŞIMIZIN DÖNEMİNDE YAKALADIĞIMIZ GÜCÜ TEKRAR YAKALAMAK İSTİYORUZ”

Şu anda yanlarında olduğunu hissettiği Merhum Erdal Barut döneminde Esentepe Belediyesi’nde çok güzel bir birlik yakalandığı dile getiren DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Denktaş, o dönemde bu birlik ve beraberlik içerisinde Esentepe’de çok güçlü olduklarına işaret etti ve şimdi o güçlerini yeniden elde etmek için uğraş verdiklerini kaydetti.

“O dönemde güçlüydük diyorum çünkü Esentepe’de var olan adayların tümü bu birlikteliğin içerisinden, bizim içimizden çıktı. Hepsi de “Esentepe’yi ben daha iyi yönetirim” diyor. Hepsini kutluyorum” şeklinde konuşan Denktaş, tüm adaylara en iyi dileklerini sundu.

Esentepe’de başlatılan işleri devam ettirmek, birlikte kurdukları bir hayalin sonuna doğru yürümek, geleceğin Esentepe’sini çok daha iyi bir noktaya taşımak, tarihi, zengin kültürü, farklı bölgelerden gelen insanların birleştirdiği gelenek görenekleri, doğası, çevresi, bölgenin güzelliği ve insanının misafirperverliği, sıcaklığıyla Esentepe’yi hak ettiği yere getirmek istediklerini kaydeden Serdar Denktaş, “İstiyorum ki şimdi buralarda bizimle beraber olan, bizi izlediğini bildiğim arkadaşım rahat etsin. Sizden bu partinin vizyonuna, birleştiriciliğine, bu ülkeye olan sevgisine sahip çıkmanızı talep ediyorum” dedi.

 

 

“KAPALI SPOR SALONU’NUN 2. ETABI EN KISA SÜREDE GENÇLERİN HİZMETİNE SUNULACAK”

Geçmişte atılan ama bitirilemeyen birtakım adımlar olduğunu belirten Denktaş, bu atılan adımların Hasan Birinci ve ekibinin döneminde biteceğini söyledi.

Kapalı Spor Salonu’nun 2. Etap İhalesi’nin önümüzdeki hafta içerisinde açılacağının müjdesini Esentepe Bölge Halkı ile paylaşan Serdar Denktaş, salonun en kısa sürede Esentepe Belediyesi’yle birlikte tüm bölge gençliğinin hizmetine sunulacağını kaydetti.

 

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ… SAKİN ŞEHİR KONSEPTİ…

Bölgede yine büyük uğraşlarla altyapısının bitirildiği Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı, “Seçim öncesinde bana “Burayı dağıtalım” dediler. Ben “Hayır olmaz seçim rüşveti olur. Seçimler bitsin Esentepe, Bahçeli, Karaaağaç olmak üzere öncelikle oradaki esnafın hizmetine verelim, kalan boş yer varsa yine civardan başlayarak Girne’ye doğru uzanalım. Ama bu bölgenin şehirlerinin, köylerinin içerisinde artık insanımızı rahatsız eden işler yapılmasın. Ekmek parası kazanılsın. İşler gelişsin, yeni işler açılsın. Ama bu bölge hak ettiği “Sakin Şehir” konseptini hayata geçirsin. Yabancısı gelsin ev alsın hayatını burada kursun. Yeni yetişen gençler giderek kalabalıklaşan kaliteli bir ahaliye hizmet sunacak yeni iş imkânları bulsun” dedim” şeklinde konuştu.

 

 

“MERKEZİ HÜKÜMETLE YEREL YÖNETİM AYNI HAYALİN BİR PARÇASI OLURSA HAYALLERE MUTLAKA ULAŞILIR”

Bunların başarılabilecek hayaller olduğunun altını çizen Denktaş, “Yeter ki merkezi hükümetle yerel yönetim ayni hayalin bir parçası olsun. Elbirliğiyle çalışsın, aynı vizyonu paylaşsın, aynı hedefe doğru yürüyebilsin” dedi.

Bu noktada bu hedefe doğru yürüyebilecek bir adayla Esentepe halkının karşısına çıktıklarını kaydeden DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Hasan Birinci ve ekibinin Esentepe Belediyesi’ni daha ileriye götürmek için hazır olduğuna işaret etti.

Birinci ve ekibinin bölge halkından aldığı onayla 29 Haziran gününden itibaren yıllardan beridir DP’nin idaresinde çok yol kat etmiş Esentepe’nin çok daha iyi bir noktaya ulaşacağına dikkati çekti ve “Bunun sözünü sizlere veriyorum ve sizler adına bunun takipçisi olacağım” dedi.

 

“OMUZ OMUZA VEREREK, GÖNLÜMÜZDEKİNİ YOLA KOYARAK MUTLAKA AMA MUTLAKA ESENTEPE’Yİ ÇOK DAHA GÜZEL BİR YERE TAŞIYACAĞIZ”

Hasan Birinci ve ekibine olan güvenini de dile getiren Serdar Denktaş, “Başlatılan her şey bitirilecek. Başlayamayan her şey hayata geçirilecek ve bir hayal Esentepe’de vücut bulacak. Bunun için her şeyi bir kenara koyarak, bugüne kadarki bütün çekişmeleri, didişmeleri geride bırakarak, kol kola girerek, omuz omuza vererek, gönlümüzdekini yola koyarak mutlaka ama mutlaka Esentepe’yi çok daha güzel bir yere taşıyacağız. Bunun için sizden destek istiyorum. Sizden Birinci ve ekibine güvenmenizi istiyoruz. Hasan Birinci ve ekibiyle çok güzel işler başaracağız. Bunun sözünü veriyorum. Hayırlısı olsun diyorum. Kolay gelsin. Başarılar sizin olsun. Birlikte güçlüyüz, birlikte başaracağız. Bunun garantisini vermek hepimizin görevidir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HASAN BİRİNCİ: “VİZYONUMUZ; ÖNCE HEDEF”

DP Ulusal Güçler Esentepe Belediye Başkan adayı Hasan Ratip Birinci ise konuşmasına, Esentepe, Bahçeli, Beşparmak ve Karaağaç’tan gelen bölge insanına “Hoş geldiniz” diyerek başladı.

Babalar Günü olduğunu da anımsatan Birinci, tüm babaların babalar gününü de kutladı.

Konuşmasının devamında Esentepe Belediyesi’nin bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen Cemal Koreli ve Erdal Barut’u rahmetle, Mehmet Kim, Yusuf Karar’ı saygıyla anan Birinci,

Erdal Barut’un vefatından sonra görevi başarılı bir şekilde devam ettiren Cumali Engin’i de yürekten kutladığını kaydetti.

1994 yılında henüz 24 yaşında iken Esentepe Spor Kulübü başkanlığına geldiğini anlatan Hasan Birinci, “Vizyonumuzla Esentepe Spor Kulübü’nü bugünlere taşıdık. Esentepe’nin nerede olduğunu bilmeyenlere burayı öğrettik. Toprak saha ile olmaz, çim saha yapacağız dedik ve Erdal Barut Stadyumu’nu yaptık. Bizim vizyonumuz budur. Önce hedef. Futbol sahamızı ben yapmadım biz yaptık. Spor salonunu da hep birlikte biz yapacağız” şeklinde konuştu.

 

“PROJELERİMİZİ SİZ DEĞERLİ HALKIMIZA DANIŞMADAN HAYATA GEÇİRMEYECEĞİZ”

Ekibiyle birlikte Besparmak’tan Karaağaç’a kadar bölgenin tüm sorunlarını çok iyi bildiklerinin altını çizen Birinci, hayata geçirmek istedikleri projelerin hiçbirisini bölge halkına danışmadan yapmayacaklarının sözünü verdi.

“Vizyonumuz insan, doğa, çevre, kültür ve tarih sevgisidir” diyen Birinci, bütün bunları birleştirerek Esentepe bölge halkına uygun yeni bir vizyon yaratacaklarını ifade etti.

Projelerinden önce tek bir hedefinin olduğuna dikkati çeken Birinci, Esentepe Belediyesi çalışanlarının sosyal güvencelerini sağlamanın öncelikli hedefi olduğunu vurguladı.

 

“NELER YAPMAYI ÖNERİYORUZ?”

Esentepe markasını yaratacaklarına vurgu yaparak, kısaca projelerinden de bahseden Birinci şunları kaydetti:

“Hizmeti yaşlı ve engellilerimizin ayağına götüreceğiz. Burası turizmin atardamarıdır. Ama maalesef doğru dürüst bir plajımız bile yok. En kısa sürede plajlarımızı hizmete sunacağız. Spor aktivitelerinin yaygınlaştırılması, doğa ve çevrenin korunmasına katkı sağlayacak projelerimiz var ve eko turizm kapsamında da projelerimiz var. Pansiyonculuğun teşviki ve planlanması, el sanatlarının ve ürünlerinin teşviki ve pazarlanması, teknolojik gelişmenin bölge halkının belediye hizmetlerinde kullanımının teşviki geliştireceğimiz proje önerilerimiz arasındadır. Bu vizyon, proje ve hedeflerimizi hayata geçirmek için sizden destek talep ediyoruz.”

 

MUSTAFA ÖZDEĞİRMENCİ: “HASAN BİRİNCİ VE EKİBİ BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATACAK”

DP Ulusal Güçler Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci da konuşmasında, Merhum Erdal Barut’u sevgi ve saygıyla anarak, Barut’un imza attığı birçok başarıyı anlattı.

Özdeğirmenci, Hasan Birinci ve ekibinin de birçok başarıya imza atacağına olan inancını dile getirdi ve geceye katılan herkese teşekkür etti.


Editör: TE Bilisim