Demokrat Parti Kadın Örgütü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Kadın ve Demokrasi Paneli” düzenledi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ndeki panele Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ve eşi Müge Denktaş, Demokrat Parti Kadın Örgütü üyeleri ve konuklar katıldı.

Panel şehitler ve yaşamını kaybeden kadınlar anısına saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Demokrat Parti Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak, kadınların erkeklerle eşit hak ve şartlara sahip olarak yönetim kademelerinde yer alması gerektiğini belirtti.

“Kadınlar hayatın anası, dünyanın yarısıdır” diyen Aktoprak, Kıbrıs Türk kadınının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasına ve bugünlere gelmesine büyük katkı koyduğunu vurguladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş da, kadının siyasette daha çok yer alması gerektiğini dile getirirken, “Bu ülkeyi güzelleştirmek, demokrasiyi daha ileriye taşımak için fikir üreten kadınların çekinmeden siyasette yer alması gerekir” dedi.

Konuşmaların ardından GAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neriman Saygılı moderatörlüğündeki panele geçildi.

Panelde Ekonomi ve Maliye eski Bakanı Onur Borman, KKTC YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Umay Türkeş Günay ve Kadınlar Konseyi Başkanı Dr. Latife Birgen, deneyimlerini paylaştı.

Etkinlikte, El Sanatları Kooperatifi, Genel Başkan Serdar Denktaş’a, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Lefkara işi çerçeveli fotoğrafını takdim etti. 
Editör: TE Bilisim