Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Elektrik Mühendisleri Odası’nın yeni yönetim kurulunu kabul etti.

SENNAROĞLU: DÖRT AYLIK ELEKTRİK ÜRETİMİNİ SAĞLAYACAK NOKTAYA GELDİK

Elektrik Mühendisleri Odası’nın yeni yönetim kurulunu, yeni görevlerinden dolayı kutlayarak konuşmasına başlayan Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, elektrik konusunda göreve geldikleri günden bu yana neler yapıldığını anlattı.

Sennaroğlu, göreve geldikleri dönemde Kıb-Tek’in depolarında sadece 10 günlük elektrik üretimini karşılayacak kadar yakıt varken ve borçlanma olanakları azalmışken, geçen sekiz aylık kısa süre içerisinde Kıb-Tek’in depolarında 4 ay yeterli olabilecek 40 bin ton akaryakıtın bulunduğu bir noktaya gelindiğini söyledi. Sennaroğlu, Kıb-Tek’in tahsilatını %95’lere çıkardıklarını, bunun yanında tahsil edilemeyen pasif alacaklardan ise her ay yaklaşık 1.5 milyon TL tahsil edildiğini söyledi.

“AKILLI SAYACA GEÇİLMESİYLE ELEKTRİK ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞECEK”

Elektrik üretim maliyetlerinin aşağıya çekilmesi yönünde de adımlar attıklarını belirten Sennaroğlu, akıllı sayaç ihale sürecinin devam ettiğini Mayıs ayı sonunda ihalenin sonuçlanmasıyla 140 bin sayacın alınarak ülkenin tümünün akıllı sayaca geçeceğini kaydetti.

Sennaroğlu, akıllı sayaç uygulamasına geçilmesiyle birlikte, siyasi iradelerin kuruma baskı yapmasının mümkün olmayacağını, elektrikteki kaçakların ortadan kalkacağını ve gece tarifesine geçileceğini belirtti.

SEÇİM SONRASI ENERJİ DAİRESİ KURULACAK

Sennaroğlu, Elektrik Mühendisleri Odası’na verdikleri önemi de vurgulayarak, elektrik konusunda odanın görüşlerine önem verdiklerini ve işbirliği içinde çalışmayı yeğlediklerini belirtti. Şu anda seçim yasakları içerisinde bulunulduğuna dikkat çeken Sennaroğlu, seçimler sonrasında Enerji Dairesi’nin kurulması yönünde de girişimlerinin olacağını söyledi.

GİRGEN: ENERJİ ÇALIŞTAYI ENERJİ POLİTİKALARINA YOL GÖSTERİCİ OLMALI

Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mert Girgen de kabulde yaptığı konuşmada, yeni göreve gelen yönetim kurulu olarak Bakan Sennaroğlu’na nezaket ziyaretinde bulunmanın yanı sıra gerçekleştirdikleri enerji çalıştayı sonuçlarını da bakanla paylaşmak istediklerini ifade etti.

Enerji politikalarının oluşturulması sürecinde çalıştay sonuçlarının yön gösterici olacağına olan inancını dile getiren Girgen, Enerji Dairesi’nin kurulması, Enerji Verimliliği Yasası’nın hemen çıkarılması, gerek enerji gerek yenilenebilir enerji konularındaki görüşlerinin göz önüne alınması gibi taleplerini sıraladı. 
Editör: TE Bilisim