2008 yılından bugüne kadar çalışanlar tarafından yönetilen, toplumsal bir değer ve anlam taşıyan Dome Hotel ile ilgili Dayanışma aktivistlerini bilgilendiren Bayram Karaman, Hotel’in işçiler tarafından yönetildiği günden beridir hem toplumsal anlamda hem de müşteri memnuniyeti bakımından sürekli olarak iyiye gittiğini vurguladı.
Vakıflar İdaresi ile yapılan sözleşmesinin iki yıl sonra 2018 yılında biteceğinin ve yabancı yatırımcıların da hotelin yönetimine talip olduğunu belirten Karaman, toplumsal bir değer haline gelen Dome Hotel’e sahip çıkılması gerektiğini de kaydetti.
Zarar eden bir kurumdan kazandıran bir kuruma
Dome Hotel’in 2008 yılından önce Vakflar İdaresi tarafından kaynak aktarılan bir yer olduğunu hatırlatan Karaman, 2008’den sonra hotel çalışanlar tarafından yönetilmeye başlayınca tam tersi katkı yapan bir kuruma dönüştüğünün altını çizdi. Geçtiğimiz yıllarda Dome Hotel’in müşteri memnuniyeti en çok artan hotel ödülünü aldığını ifade eden Karaman, Hotel’in hiçbir borcu olmadığını, tam tersi kazancının da yükseldiğini kaydetti. Karaman, Dome Hotel’in 2008’den önce Vakıflar tarafından kaynak aktarılan bir kurumdan, kar eden ve katkı yapan bir kuruma dönüştüğünü vurguladı.
En çok faydayı toplum gördü
Dome Hotel’in belirleyici değerinin toplumsal fayda olduğunun konuşulduğu toplantıda, çalışanların, Vakıf’ın ve yerli esnafın Dome Hotel örneğinden olumlu etkilendiği belirtildi. Karaman, Dome Hotel’in yerli iş gücü ve istihdamı yaptığını, buraya çalışmak için girenin artık bir de emekli olmak için çıktığını kaydetti. Gerek maaşlar gerekse de sosyal haklar olarak Dome Hotel çalışanlarının diğer hotel çalışanlarına göre çok daha iyi durumda olduğunu ifade eden Karaman, Hotel’de kazanılan en büyük değerin birliktelik ve dayanışma olduğunu söyledi.
Dome Hotel’in ekonomiye de faydası olduğunu kaydeden Karaman, Hotelin yerli esnafı da olumlu etkilediğini, gelen misafirlerin esnaftan alışveriş yaptığını vurguladı.
Özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz
Vakıflar ile Dome Hotel çalışanları arasındaki sözleşmenin 2018 yılında uzatılmaması veya Hotel’in özel bir firmaya verilerek özelleştirilmesi durumunda mücadele vereceklerini kaydeden Bayram Karaman, Hotel’i vermeyeceklerini ifade etti.
Dome Hotel ortak değerimizdir, yaşatacağız
Dayanışma’dan yapılan açıklamada ise Dome Hotel’in gerek çalışanlar tarafından işletilmesi gerekse de toplumsal değeri ve diğer hotellerden farklı olmasından dolayı ülkenin hem tarihsel hem de ortak değerlerinden biri haline geldiği vurgulandı.
Dayanışma aktivistleri, Dome Hotel’in diğer hotellerde olduğu gibi Kıbrıslı Türklerin öz çıkarlarından kopuk bir şekilde küçük bir sermaye grubunun daha da zenginleşmesi için değil, toplumsal fayda ve toplumsal değerlerin gelişimi noktasında değeri ölçülemez katkılar sunduğu ifade ederek, Dome Hotel’in ortak bir değer olduğu belirtildi. 2018 yılında sözleşmesinin Hotel’in sözleşmesinin yenilenmesini ve yine çalışanlar tarafından yönetilmeye devam etmesini arzuladıklarını kaydeden Dayanışma aktivistleri, Hotel’in özelleştirilmesi veya sözleşmesinin yenilenmemesi durumunda çalışanların mücadelede yalnız olmayacağını ifade etti.
Editör: TE Bilisim