Liradaki değer kaybı bir ara yüzde 17 seviyesine ulaştı. Asya'da piyasa açılışının ardından 8 seviyesinin üzerinde tutunan dolar/TL kuru, daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklamalarıyla birlikte bu seviyenin hemen altına geriledi. Euro/TL kuru da yüzde 10 artarak, 9,50'ye yükseldi. Sterlin de 11 TL'nin üzerine çıktı.

Elvan yaptığı yazılı açıklamada, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanan kadar mevcut politikaların süreceği ve serbest piyasa mekanizmalarından taviz verilmeyeceğini söyledi.

Liradaki görülen sert değer kaybıyla ilgili yapılan yorumlarda, Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığını yeniden güçlendirmeye çalışan Ağbal'ı görevden almasının yatırımcıların güvenini zedelediğine dikkat çekiliyor.

Dolar/TL kuru, Kasım ayı başında 8,57 ile tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü. Daha sonra Ağbal'ın TCBM Başkanlığı'na atanması ve kısa bir süre sonra da Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı.

Editör: TE Bilisim