Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Serdar Denktaş, Metin Atan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’ndan (Kamu-Sen) bir heyeti kabul etti.

Görüşmede Tebliğ ve İcra Memurluğu’nda istihdam ve araç sıkıntısı, terfilerin bekletilmeden Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmesi, kamuda geçici görev alanların akıbeti konularının ele alındığı kaydedildi.

ATAN EMSAL TEŞKİL ETMESİNİ İSTEDİ

Kamu-Sen Başkanı Atan, görüşmede yaptığı konuşmada doktorlara öngörülen artışın Ocak 2011 itibarıyla kamuda işe girenler için emsal teşkil etmesini istediklerini kaydetti.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı ile sendikaların, sorunların giderilmesi için ortaya koyduğu iş birliğinden memnun olduklarını da kaydetti.

DENKTAŞ: “İYİLEŞTİRMEYİ, DÖVİZDEKİ DALGALANMA NEDENİYLE ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise doktorlara yapılan artışın Ocak 2011 itibarıyla kamuda işe girenler için emsal teşkil etmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını, Ocak 2011 itibarıyla işe girenlerin maaşlarında bir takım iyileştirmeler yapabilmeyi bütçe hazırlık döneminde öngördüklerini ancak dövizdeki dalgalanma nedeniyle hedeflenen sonucu ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti.

“BAZI DOKTORLARIN BASINDA ÇIKAN AÇIKLAMALARINI OKUDUKÇA…”

Denktaş, “Sağlık önemliydi ve bu 40 yıllık sorunu çözmek zorundaydık. Bazı doktorların basında çıkan açıklamalarını okudukça bu girişimi durdurmamız yönünde düşünce oluşsa da, attığımız adımın doğru olduğunu bilerek yolumuza devam ediyoruz. Bu düzenlemenin istismar edilmemesi son derece önemlidir” dedi.

Denktaş, Tebliğ ve İcra Memurluğu’ndaki araç sıkıntısının giderilmesi için de çalışmaları sonlandırdıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim