Karşıyaka'da dikkatsiz sürücü bisikletliye çarptı Karşıyaka'da dikkatsiz sürücü bisikletliye çarptı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, bugün “Çok Olacağız” sloganıyla 10. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirdi ve başkanlık görevine Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya seçildi. KTAMS Barış Salonu’nda gerçekleştirilen kurultaya Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, POGO Kadın Hareketi Genel Sekreteri Skevi Koukouma, milletvekilleri, MYK üyeleri, Kadın Örgütü yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Divanın oluşturulmasıyla başlayan kongrede, Genel Başkan Tufan Erhürman, Kadın Örgütü’nün önceki Başkanı Sıla Usar İncirli, yeni Başkan Doğuş Derya ve POGO Kadın Hareketi adına Skevi Koukouma konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mali rapor ve faaliyet raporları okundu. Ardından Kadın Meclisi’ne girecek olanları belirlemek için oy verme işlemine geçildi. Oy verme işleminin de tamamlanmasının ardından Kurultay sona erdi.

CTP Kadın Örgütü’nün 10. Olağan Kurultayı’nda konuşma yapan Genel Başkan Tufan Erhürman,  bugüne kadar kadınların CTP’de hep önde olduğunu, bundan sonra daha da önde olacaklarını vurguladı. . Bundan sonra Meclis’in daha çok sokakta, sokağın da daha çok Meclis’te olacağını söyleyen  Erhürman, “Yok olmayacağız, çok olacağız. Vardık varız var olacağız!” diyerek sözlerini tamamladı.

Kadın Örgütü eski Başkanı Sıla Usar İncirli, bu örgüte 3 yıl boyunca başkanlık etmenin büyük bir onur olduğunu vurguladı. Verilen mücadelenin nesilden nesle sürdürüldüğünü ifade eden İncirli, “toplumsal cinsiyet eşitliğine, kadına yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı yürütülen mücadelede, ülkenin eşitlik, adalet, haysiyet ve barış mücadelesine emek veren tüm kadınlara yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 3 yıllık görev süreleri boyunca arkadaşlarıyla beraber çok güzel çalışmalar yaptıklarını kaydeden İncirli, seve seve emek verdiklerini söyledi. Ülkedeki siyasi iklimin iç açıcı bir iklim olmadığını ve bu şartlarda mücadele ettiklerini ifade eden İncirli, Kadın Örgütü’nün örgütlenerek mücadelesini devam ettirmesi gerektiğinin altını çizdi. İncirli, “CTP, Kıbrıslı Türklerin var oluşunun üzerindeki tehditlerin en büyük direncini oluşturan siyasi partidir. CTP Kadın Örgütü de bu ülkedeki mücadelenin öncülerindendir. Direneceğiz, omuzlarımızı birbirimizin üstüne dayayacağız ve akılla, sorumlulukla, haysiyetle bu yolu yürümeye devam edeceğiz. Benimle birlikte bu yolu yürüyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kadın Örgütü 10. Olağan Kurultayı’nda başkanlık görevine seçilen Lefkoşa milletvekili Doğuş Derya, asgari ücretliyi açlık sınırında yaşamaya, 69 yaşındaki bir kadını iş kazasında ölmeye mahkum edildiğini vurguladı. “Toplu iş sözleşmesi hakkımıza saldıranlar, sendikal faaliyetlerimizi kısıtlamaya kalkanlar,  üzerimize boca etmeye çalıştıkları faşizan tahakküm politikaları ile kazanılmış haklarımızı azaltmak istiyorlar” dedi.

Derya sözlerini, “CTP Kadın Örgütü olarak bundan sonra ülkemizde ezilen her bireyin Ayağınıza Taş, Kirpiğinize Yaş, Gülüşünüze Kış değimesin diye çok olacağız” diyerek bitirdi.

CTP KADIN MECLİSİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Kadın Örgütü’nün 10. Olağan Kurultayı’nda Kadın Meclisi’ne girmeye hak kazanan isimler şu isimlerden oluştu:

Niyal Öztürk

Simge Okburan

Buse Apel

Çiçek Göçkün

Emine Yüksel

Tülay Sönmez

Zeliş Sipahi

Gülden Karakaya

Pembe Ardıç

Sonay Demirpençe

Cihan Tunceli

Fatoş Şençağ

İzlem Nizam

Gaye Astan Çoban

Umure Örs

Alev Şensoy

Hülya Demirel Akbil

Müge Öreç

Aslı Murat

Bilen Sayılı

Ceren Tüccaroğlu

Nesrin Cambaz

Oya Ülken

Haffe Işısal

Berna Numan

Editör: Haber Merkezi