Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre 28 Ağustos 2013 tarihinde Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarına göre Doğu Akdeniz Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) üniversiteler arasında en yüksek öğrenci yerleştirme sayısına ulaşarak 2012 yılının öğrenci yerleştirme sonuçlarına göre % 31’lik bir artış göstermiştir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre dikey geçiş sınavı yerleştirme sonuçlarına göre DAÜ’ye 769, YDÜ’ye 755, GAÜ’ye 586, UKÜ’ye 424, LAÜ’ye ise 418 öğrenci kayıt hakkı kazanmıştır.

Son dört yıl içerisinde DAÜ takip ettiği stratejiler ve uluslararası standartlarda kaliteli eğitime yapmış olduğu yatırımlar sonucunda öğrenci adaylarının haklı takdirini kazanmıştır. Sürekli öğrenci akışında gelişmeye yönelik ivmeden dolayı memnuniyet duyulduğu vurgulanan açıklamada DAÜ’nün bundan sonraki süreçte de uluslararası standartlarda kaliteli eğitime ve uluslararası kurumlardan eğitim kalitesini belirleyen akreditasyonlara yönelik çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

Yaklaşık bir ay önce açıklanan 2013 yılı LYS yerleştirme sonuçları doğrultusunda bir önceki yıla göre elde edilen %20’lik ve DGS’deki %31’lik artış yanında bundan sonraki ek yerleştirmedeki planlanan öğrenci akışı ile birlikte KKTC ve üçüncü ülkelerden yoğun öğrenci başvuruları da dikkate alındığında DAÜ’nün bu yılki öğrenci nüfusunun yeni öğrenci kayıtları ile birlikte 15 bini aşacağı öngörülmektedir.

Editör: TE Bilisim