Dünya üçüncülüğü kazanan Doğu Akdeniz Doğa Koleji 11.ci sınıf öğrencileri Yiğitcan Yılmaz ve Roufan Chen için Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezinde bugün ödül töreni düzenlendi.

Doğu Akdeniz Doğa Koleji 11.ci sınıf öğrencilerinden Yiğitcan Yılmaz ve Roufan Chen Uluslararası Dünya Proje Olimpiyatlarına katılarak Çevre dalındaki projeleri ile dünya üçüncülüğü elde ettiler.
Genler için bugün Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezinde ödül töreni düzenlendi.
Törende ilk konuşmayı yapan Doğu Akdeniz Doğa Koleji Müdürü Beran Tanseloğlu,okul öğrencilerinin katıldıkları yarışmada elde ettikleri derecenin büyük bir onur kaynağı olduğunu belirterek,dünyada en geçerli bilim olimpiyatı olan yarışmaya katılan gençleri yürekten kutladı.

Okul Aile birliği Başaknı Hüda Baykur da yaptığı kısa konuşmada,öğrencileri yarışmada gösterdikleri başarıdan dolayı ve onları bu yarışmaya hazırlayan öğretmenleri kutladı ve başarılarının devamını diledi.
Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da törende yaptığı konuşmasında,Doğu Akdeniz Doğa Kolejinin sahip olduğu vizyonu ve konseptiyle ülke eğitimine renk kattığını vurgulayarak,okulun her anlamda verdiği eğitimin kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Bakan Atasayan,gençlerin yarışmada gösterdiği başarının da ayrıca bir onur kaynağı olduğunu söyleyerek,bu başarıların devam etmesi dileğinde bulundu ve çocukların bu sayede geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.
Törende daha sonra Yiğitcan Yılmaz ve Roufan Chen yarışmadaki projelerini sundular ardından Bakan Mutlu Atasayan tarafından gençlere plaket,öül,başarı bursu ve sertifikaları takdim edildi. 
Editör: TE Bilisim