Doğanköy’de “Alıç Festivali” yapıldı. Girne Belediyesi ile Doğanköy Muhtarlığı işbirliğinde 29-30 Ekim tarihleri arasında köy meydanında yapılan festivalde alıç ve alıç ürünleri satıldı.

Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan festivalin açılışında 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün konuşma yaptığı aktarıldı.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Derviş Eroğlu festivalin açılışında yaptığı konuşmada, bölgenin gelişmesine, vatandaşların kaynaşmasına katkı sağlamanın böylelikle topraklara sahip çıkmanın da belediyelerin görevi olduğunu söyledi. Eroğlu, düzenlenen festivaller sayesinde vatandaşların kaynaştığını vurguladı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, festivalin alıç ağaçlarının korunması, sayılarının artırılması ve alıç ürünlerinin tanıtılması için düzenlendiğini söyledi.

Güngördü, doğada kendi kendine ve zahmetsizce yetişen alıcın, insan sağlığına birçok faydası olduğuna dikkat çekerek, alıcın meyve, reçel ve macun şeklinde sofralarda yer aldığını belirtti.
Editör: TE Bilisim