Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürlüğü tarafından KKTC’nin doğasını, coğrafyasını, tarihini, kültürünü ve insanını tanıtacak olan “Doğadaki İnsan” program çekimleri için davet edilen ekip ilk çekimini Büyük Han’da gerçekleştirdi.

Kültür Dairesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ekip 2-5 Şubat tarihleri arasında KKTC’de çekim yapacak.

Ekip Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’na yapılan ziyaretin ardından Büyük Han’da dağarcık yapımının tüm inceliklerini uzman kişilerden yerinde izleme fırsatı buldu.

Bugece dağda kamp yapacak olan ekip, yarın da Çınarlı Köyü’nde bulunan İncirli Mağara’da çekim yapacak.

Gün içinde Esentepe Ayguruş Evi’nde Kıbrıs Mutfağı’ndan örneklerin hazırlanıp kaydının yapılmasının ardından, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri sunulacak.

5 Şubat Perşembe günü ise Galavaç Köyü’nde Hellim Yapımı, Serdarlı Köyü’nde ise sele sepet yapımının tüm incelikleri ekibe sunulacak. Belgesel çekiminin son gününde ise Altın Sahil, Milli Park ve eşekler ile Karpaz Burnu çekimi gerçekleştirilecektir.

Çekimlerin tamamlanmasının ardından KKTC, TRT HD tematik kanalında yayınlanan “Doğadaki İnsan” programında tanıtılacak. Salı akşamları saat 20.50’de başlayan programın KKTC tanıtımı iki bölüm şeklinde çekilecek ve her bölüm 5 kez tekrarlanacak.

TUNÇALP

Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, konuyla ilgili açıklamasında, “Kıbrıs hayranı” olan Serdar Kılıç’ın ülke tanıtımı açısından önem arz eden organizasyonda gönüllü olarak yer aldığını kaydederek, Kılıç’a ve ekibine teşekkürlerini iletti. 
Editör: TE Bilisim