İlk olarak Doğu Akdeniz üniversitesi rektör yardımcı Halil Nadiri'nin yaptığı açılış konuşmasının ardından, 2. kütüphane haftası'nın startı verilmiş oldu. 

Nadiri konuşmasında bu haftanın sadece bu hafta ile kalmamasını ve gençlerin degişik dönemlerde de okuma alışkanlığını kazanması gerektiğini dile getirdi. Gençlerimiz geleceğimizdir ve geleceğin yöneticileri olan gençlerimizin bu alışkanlığı  kazanmasının bu tür etkinliklerle daha da ivme  kazanacağını ifade ederek konuşmasını bitirdi. daha sonra ise etkinlikler çerçevesinde,

Doğa Koleji spor salonunda  kitap satış standları kuruldu ve  öğrencilere kendilerinin tasarlayacağı ayıraçlar yaptırıldı. Daha sonra ise  bir çok  aktivitelerle öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi. Bu etkinliklerle ögrencilere, kitap okumayı sevdirme amaçlandı. salonda bir de kitap sergisi açıldı ve öğrencilerin kitaplarla ilgili resimleri bu sergide sergilenmeye başlandı. İki gün sürecek olan sergiye çevre okulların da gelip  bu kitaplardan yararlanılması ve sergiyi gezip görmeleri amaçlandı. İlk ziyaretçi okul ise Canbolat ortaokulu oldu.

Editör: TE Bilisim