Dünyada bir ilk! Türkiye,yi temsil eden Erkek basketbol takımı ve bayan basketbol takımı dünya şampiyonu oldu.
Dünyada ilk defa aynı okulun hem erkek hem bayan takımı dünya şampiyonluğunu elde etti ve dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

Güney Kıbrıs’ta 28 Mart’ta başlayan Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’na “Doğa’nın Melekleri” damgasını vurdu. Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nın yarı finalinde Almanları yenen Doğa Koleji Genç Bayan Basketbol takımı, Sırbistanı 83-43 gibi ezici bir skorla yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

40 sayı farkla rakibini alt eden Doğa’nın Melekleri, şampiyonluklarını sevinç içinde kutladı. Bayan basketbol takımI dünya şampiyonu olan Doğa Koleji bir ilki gerçekleştirdi.

Şampiyonada grubunu lider tamamlayan bayan takımı çeyrek final grubunda ilk maçında turnuvanın iddialı takımı Fransa ile oynadı. Genç basketçiler oldukça zor geçen karşılaşmayı 75 - 65 kazanarak yarı finale kadar yükseldi. Takım 3 Nisan'da gurubun diğer güçlü ekibi Almanya ile karşılaştı ve bu müsabakadan 79 - 41 galip ayrılarak adını dünya finaline yazdırdı. Takım dünya finalini 4 Nisan'da Sırbistan ile oynadı ve bu müsabakadan da 83-43 gibi büyük bir farkla galip geldi.

Doğa Koleji İkinci Kez Dünya Şampiyonu
Dünya şampiyonluğunun ilki 3 yıl önce erkek basketbol takımı ile yine bir Sırbistan temsilcisi takımıyla finalde karşılaşmasıyla gerçekleşti. Bu son şampiyonada zirveye yükselen Bayan Basketbol takımı böylelikle 2009 senesinde kazandığı şampiyonluğu tazeledi. Hem erkek hem bayan basketbol takımları dünya şampiyonu olan bayan ve erkeklerde Türkiye temsilcileri bir ilki gerçekleştirdi.
 
Editör: TE Bilisim