Sağlık Bakanlığı tarafından kan ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan kan bağış kampanyası kapsamında bugün Dışişleri Bakanlığı personeli kan verdi.

Kan bağış kampanyası 14 Nisan Pazar günü itibarıyla köyleri de kapsayacak şekilde genişletilecek.

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, kan bağışı yapılan Dışişleri Bakanlığına gerçekleştirdiği ziyarette, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile basına açıklamada bulundu.

Eruğrul Hasipoğlu, başlatılan kampanya sayesinde kan bankasındaki kan eksiğinin büyük oranda aşıldığını söyledi.

“Bu konudaki sıkıntımız büyük oranda aşıldı. Hemen hemen kan sıkıntımız yok” diyen Hasipoğlu, alınan bir ünite kanın kullanımını arttıracak bir cihaz alma çalışmaları da bulunduğunu belirtti.

Bakanlıkların çoğunda kan bağış kampanyasının yapıldığını belirten Hasipoğlu, geriye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Başbakanlığın kaldığını belirtti.

Kampanyanın  köyleri de kapsayacak şekilde genişletileceğini ifade eden Hasipoğlu, ilk çalışmanın 14 Nisan Pazar günü Akova köyünde yapılacağını ifade etti.

Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Hasipoğlu, kan vermenin sağlığa da faydası olduğunu vurguladı.

ÖZGÜRGÜN

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ise ülkede sürekli olarak kana ihtiyacı olan önemli bir kesimin bulunduğuna dikkat çekerek,  kampanyanın önemini vurguladı.

Kan bağışı çalışmaların “ihtiyacı karşılayacak şekilde devam etmesi” temennisinde bulunan Özgürgün, kan vermeyle hem verenin sağlığına, hem de kan ihtiyacı olanlara da büyük yardımda bulunulduğunu kaydetti.

Özgürgün kendisinin bir ay önce Kan Bankasına giderek kan bağışında bulunduğunu da belirtti.

Editör: TE Bilisim