Yarışmada dereceye girenler yanında sergilenmeye layık bulunan 36 afiş sergilenmek için belirlenirken; afişlerin kitapçık haline de getirileceği belirtildi.

357 ESER KATILDI

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak’ın açıklamasına göre, kasım ayındaki Diş Hekimliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde Colgate sponsorluğunda düzenlenen ve koruyucu hekimlik bağlamında çocukların ağız ve diş sağlığına ilgilerini artırmayı amaçlayan afiş yarışmasına Şht. Zeka Çorba Ortaokulu’ndan 14, TED Koleji’nden 36, Bayraktar Türk Maarif Koleji’nden 15, Türk Maarif Koleji’nden 161, Bekir Paşa Lisesi’nden 3, Yakın Doğu Koleji’nden 33, Lapta Yavuzlar Lisesi’nden 65, Nejat British College’den 27, Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’ndan 3 ve Doğa Koleji’nden de 1 olmak üzere toplam 357 eser katıldı.

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Yönetim Kurulu Sosyal İşler Sekreteri Dr. Aysa Ayalı, Kültür Dairesi Güzel Sanatlar görevlisi Bedia Kale, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi resim öğretmeni Tahsin Albulut ve Bülent Ecevit Anadolu Lisesi resim öğretmeni Mehmet İlkerli’den oluşan jürinin değerlendirdiği afişlerde, Türk Maarif Koleji’nden Kayra Altınelli’nin eseri birincilik ödülüne, Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Gizem Boran’ın eseri ikincilik ödülüne, Türk Maarif Koleji’nden Cenker Öder’in eseri de üçüncülük ödülüne layık bulundu.

Doğa Koleji’nden Dudu Pektunç, Yakın Doğu Koleji’nden Şenel Bektaş ve Janet Öncülay, Türk Maarif Koleji’nden Denk Karslı, Bayraktar Türk Maarif Koleji’nden Gaye Gökay, Nejat British School’dan Estelle Denkova, Şht. Zeka Çorba Ortaokulu’ndan Ecem Maraşlı ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Eda Karagil, Funda Güleç ve Ali Furkan Akçora’nın eserleri ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Sergilenmeye layık bulunan afişleri hazırlayan öğrenciler ise şunlar:

Bayraktar Ortaokulu’ndan Gamze Abacı, Ezgi Salma ve Kayra Amy Benstead; Yakın Doğu Koleji’nden Doğa Deniz, Aysel Baklaya; Bekirpaşa Lisesi’nden Ayşe Çavuşoğlu; Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’ndan Berika Özbayrak; Necat British School’dan Sayd Lutge, Sonay Sevgüm, Yara Chaddar ve Hülya Pehlivan; TED Koleji’nden Halil Dahlameroğlu, Ata Güler, Cemaliye Karakaş ve Kemal Soğancı; Türk Maarif Koleji’nden Ecem Özcenay, Kamelya Fahrioğlu, Nezahat Erdoğan, Şevval Akbaş, Ergin Karamanoğlu, Baran Binay, Simge Ginlik, İlayda Mahmutoğlu ve Perran Tacel; Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Fatma Aslan, Sergen Sakalak, Elif Aslan, Furkan Karadağ, Saliha Kaya, Makbule Altay ve Sergey Pankov; Şht. Zeka Çorba Ortaokulu’ndan Mısra Oylum, Emin Aktaş ve Ali Kaan Kaptan.”
Editör: TE Bilisim